Σε φυλάκιση οκτώ ετών καταδικάστηκε 50χρονη αυστραλή που υπεξαίρεσε περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια από τον εργοδότη της, καθώς δικαστήριο της Μελβούρνης απέρριψε τον ισχυρισμό της πως πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Μάταια οι δικηγόροι της Ουέντι Χοπ Τζόνσον χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η πελάτισσά τους πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και ότι είχε τουλάχιστον δέκα προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και αυτήν της Ρέγκι, που ήταν η πραγματική ένοχος.

Οι δικηγόροι επέμειναν ότι η ψυχιατρική αυτή διαταραχή προκαλεί σοβαρή αμνησία στην κατηγορουμένη, η οποία δεν είχε συνείδηση των πράξεών της.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η οικονομική απάτη συντελέστηκε με τουλάχιστον 1.000 χωριστές συναλλαγές σε 16 χρόνια και ότι η Τζόνσον είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών της.

«Επιπλέον ο ισχυρισμός σας ότι δεν ξέρατε τι κάνατε δεν ταιριάζει με τις σκόπιμες ενέργειές σας για τη συγκάλυψη των υπεξαιρέσεων με πλαστά λογιστικά στοιχεία» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΑΡ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook