H Renault παρουσίασε ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο, το Twizy Sport F1, μεταφέροντας ουσιαστικά την τεχνολογία και την εμφάνιση της Formula 1, σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Το Renault Twizy Sport F1 concept ξεχωρίζει χάρη στη διαφορετική και μυώδη εμφάνιση του, η οποία σε κάθε περίπτωση θυμίζει Formula 1, κυρίως λόγω της μεγάλης αεροτομής, των spoilers και των σλικ ελαστικών.

Η ίδια εντύπωση ενισχύεται και στο εσωτερικό του, το οποίο είναι… μονοθέσιο, με τη θέση του οδηγού τοποθετημένη στο κέντρο, το τιμόνι που είναι τύπου F1 και το βασικότερο, με το σύστημα KERS (σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας), το οποίο βρίσκεται στη θέση του πίσω καθίσματος.

Το KERS, παρά τα 30 κιλά που προσθέτει στο βάρος του αμαξώματος, είναι η αιτία για την αύξηση της ιπποδύναμης του ηλεκτροκινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται το Renault Twizy Sport F1 concept, από 17 σε 97 ίππους συνολικά.

Η συγκεκριμένη αύξηση των 80 ίππων διατηρείται για 14 δευτερόλεπτα, εκτοξεύοντας την επιτάχυνση του από 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του είναι λογικό να μην ξεπερνά τα 110 χλμ/ώρα.

Να σημειωθεί ότι το Renault Twizy Sport F1 concept έχει βάρος 564 κιλά, δηλαδή 92 περισσότερα από το απλό Twizy, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί σε αρκετές εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο για την μετέπειτα πορεία του.

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook