Με αφορμή τον κατάλογο με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) «που θα βρεθούν στο στόχαστρο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων της κυβέρνησης» και στον οποίο περιλαμβάνεται και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ), οι βουλευτές Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη και αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Επιχείρηση όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Γ. Παρασύρη, μέλη του ΔΣ, στελέχη και εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”η αντιπροσωπεία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για σοβαρά θέματα που απασχολούν την επιχείρηση το τελευταίο διάστημα (δημοτικοί χώροι στάθμευσης και Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο). Ιδιαίτερο βάρος, όπως αναμενόταν δόθηκε στο θέμα των υπό κατάργηση οργανισμών. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα και τόνισε ότι η ΔΕΠΤΑΗ ως αμιγής Δημοτική Επιχείρηση δεν υφίσταται πλέον αλλά λειτουργεί ως ΑΕ ΟΤΑ και δεν λαμβάνει τακτικές επιχορηγήσεις για κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του κόμματος επισήμαναν ότι υπάρχει εύλογη ανησυχία αφού όλα είναι “κινούμενη άμμος” μιας κι είναι ολοφάνερο ότι οι μνημονιακές επιταγές, που πιστά ακολουθεί και η τρικομματική κυβέρνηση, δεν έχουν τελειωμό. Τόνισαν ότι θα είναι πολιτικά συμπλέοντες για την υπεράσπιση της διατήρησης της ΔΕΠΤΑΗ, η οποία έχει επιτελέσει σημαντικό έργο και στον τομέα του πολιτισμού, καθώς και των άλλων Δημοτικών Επιχειρήσεων που επιτελούν σημαντικό έργο για τον τόπο τους τόσο όσο αφορά τον προσανατολισμό τους όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτές και επισήμαναν ότι αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα είναι «αναστροφή λογικής».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook