ΥΛΙΚΑ

• 400 γραμμ ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
(ζυγισμένα μετά το μούλιασμα)
• 3 κρεμμύδια ξερά
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.σ αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.σ βασιλικό ξερό
• 200 ml. νερό
• 260 γραμ αλεύρι φαρίνα
• ½ Μαιντανό
• 150 γραμμ γαρίδες αποφλοιωμένες & βρασμένες
• 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Για τη σώς

• 200 γραμμ γιαούρτι στραγγιστό
• 2 κ.σ. ταχίνι
• ½ κουτ. γλυκ μέλι
• 4,5 σταγόνες λεμόνι
• 0,25 γραμμ ζαμφορά
• Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε και καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε τον μαιντανό.
Βράζετε τις γαρίδες ,τις καθαρίζετε και βγάζετε το εντεράκι τους και τις κόβετε στα δύο.

Σένα μπλέντερ αλέθετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα αδειάζετε σ ένα μπόλ μεγάλο. Στο ίδιο μπλέντερ αλέθετε τα κρεμμύδια και τα αδειάζετε και αυτά στο μπόλ με τα ρεβίθια. Ψιλοκόβετε και τις σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτετε στο μπόλ. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αδειάζετε στο μίγμα ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε.

Βάζετε το αλεύρι κουταλιά ,κουταλιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα .Προσθέτετε το κρασί τις γαρίδες και τέλος τον ψιλοκομμένο μαιντανό και μία κουταλιά λάδι Το μίγμα πρέπει να γίνει ένα πυκνό κουρκούτι.

Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι .

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σός.

Σ ένα μπόλ βάζετε το γιαούρτι και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, το σαφράν και 4 με5 σταγόνες λεμόνι. Και ανακατεύετε καλά.