Παρουσία των μετόχων του Emma Delta –Τσέχων, Ρώσων και Ελλήνων–που βρίσκονται εδώ και λίγα 24ώρα στην Αθήνα, ξεκαθαρίζει σήμερα η τύχη του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ που παραχωρεί το ελληνικό δημόσιο μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Στις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με το capital.gr, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.

Νωρίτερα, το αργότερο έως τη μία, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ θα βρεθούν ξανά οι εκπρόσωποι του Emma Delta, της μοναδικής κοινοπραξίας που απέμεινε να διεκδικεί το 33% του ΟΠΑΠ.

To επενδυτικό fund κατέθεσε αρχική πρόταση ύψους 622 εκατ. ευρώ για το 33% της εταιρείας. Επ΄ αυτής της πρότασης το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτίωση του τιμήματος. Κατά πόσο –έπειτα από δύο αιτήματα παράτασης της προθεσμίας– το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το Emma Delta, θα φανεί σε λίγες ώρες.

Μέτοχοι του επενδυτικού σχήματος χαρακτήρισαν από την πρώτη στιγμή «δίκαιη» την προσφορά που υποβλήθηκε για τον ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο ανεξάρτητος αποτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ τοποθέτησε τον πήχη για το 33,3% του Οργανισμού στα 650 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα οι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης στα 610 εκατ. ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως συμπεριλήφθησαν στις παρουσιάσεις προς τους υποψήφιους επενδυτές, η κερδοφορία του Οργανισμού για το 2013 θα κινηθεί στα επίπεδα των 115 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η αρχική πρόταση της Emma Delta μεταφράζεται σε πάνω από 16 φορές τα κέρδη του έτους που αναλογούν στο προς πώληση 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook