Συνάντηση με εκπροσώπους από τους Προσκόπους των Χανίων είχε το Σάββατο 27 Απριλίου ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης.

Στη συνάντηση μετείχε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Χανίων κ.Μανόλης Σκουλουδάκης, ο κ. Άλκης Μπακαρός, Αρχηγός του 2ουΣυστήματος Ν/Π Χανίων, καθώς και η κα Ευαγγελία Λιοτσάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του ιδίου συστήματος.

Βασικό ζήτημα σύμφωνα με τους Προσκόπους είναι η στέγαση του 2ου Συστήματος, το οποίο από το 2003 αναγκάζεται να ενοικιάζει χώρο προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του για τα 100 περίπου μέλη του. Έως τότε, το σύστημα στεγαζόταν στο Φρούριο Φιρκά, απ΄ όπου και αποχώρησε λόγω των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου. Οι Πρόσκοποι ζήτησαν από το Δήμαρχο τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να εξευρεθεί χώρος, καθώς οι πόροι του Συστήματος, που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την οικονομική ενίσχυση των μελών και φίλων του Συστήματος, λόγω της οικονομικής κρίσης ολοένα και λιγοστεύουν.

Ο κ. Σκουλάκης δήλωσε στους εκπροσώπους των Προσκόπων ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αφού πάντα ο Δήμος βρίσκεται κοντά τους, στηρίζοντας το έργο τους.

Από την πλευρά τους, οι Πρόσκοποι ευχαρίστησσν το Δήμαρχο και τόνισαν ότι ο Προσκοπισμός είναι μία εθελοντική, μη κερδοσκοπική κίνηση με στόχοτη συμβολή στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του μοναδικού Συστήματος της πολής των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook