Υπάλληλος υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη βρήκε έναν απίστευτο τρόπο να υπεξαιρεί λεφτά από το ταμείο.

Τα έπαιρνε και μετά έκανε καταγγελία για ληστεία εις βάρος του.

Αναλυτικά, ο 47χρονος υπάλληλος υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη συνελήφθη χτες το βράδυ για «Υπεξαίρεση στην Υπηρεσία» και «Ψευδή ανώμοτι κατάθεση».

Χθες το μεσημέρι, ο προαναφερόμενος κατήγγειλε στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ότι άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του από το ταμείο του υποκαταστήματος ΙΚΑ στο οποίο εργάζεται, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

Το ίδιο είχε κάνει και τον Απρίλιο του 2012, όταν κατήγγειλε την σε βάρος του ληστεία κατά τη διάρκεια της εργασίας του και συγκεκριμένα ανέφερε ότι άγνωστος δράστης με απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 47χρονος υπάλληλος κατήγγειλε ψευδώς στις Αρχές τις σε βάρος του κλοπή και ληστεία, προκειμένου να «δικαιολογήσει» την αφαίρεση των χρημάτων που ο ίδιος πραγματοποίησε, οπότε και συνελήφθη.

Σε νομότυπη έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του συλληφθέντα στην περιοχή του Φοίνικα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε καθώς και στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.600 ευρώ.

seleo.gr