Τελευταία ενημέρωση 14:08

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κυκλοφορία δόθηκαν η οδός Σταδίου, η οδός Όθωνος και η Φιλελλήνων λόγω των συγκεντρώσεων.

Ωστόσο, η συμμετοχή των πολιτών ήταν απογοητευτική καθώς μόλις 100 άτομα κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ που μετράται σε 3.000 κόσμου.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην πορεία της ΓΣΕΕ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το χαιρετισμό του στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Την ίδια ώρα οι έμποροι – για χάρη των οποίων μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά για τις 7 Μαΐου- λειτουργούν κανονικά ελπίζοντας σε ανάκαμψη της ήδη πεσμένης αγοραστικής κίνησης.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϋ, μετρό

Οι εργαζόμενοι στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς δηλώνουν ότι θέλουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις, έτσι έχουν εξαγγείλλει ολιγόωρες στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ακινητοποιήθηκαν το πρωί και θα επαναλάβουν τη στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ.

Αναβολή στα ταξίδια με πλοίο και τραίνο

Όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο ή συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι αναγκασμένοι να αναβάλλουν το ταξίδι τους.

Τα πλοία θα δέσουν από τα μεσάνυχτα της Μ. Τρίτης προς Μ. Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης προς Μ. Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει «έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές ωρών αναχώρησης», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της επιβατικής κίνησης εν όψει του Πάσχα.

Τα τραίνα του εθνικού δικτύου και ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα μείνουν ακινητοποιημένα, ενώ θα επηρρεαστούν και τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης: τη Μεγάλη Τρίτη μειώνονται δρομολόγια στις γραμμές Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αθήνας, Αλεξανδρούπολης-Δικαιών, Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, Θεσσαλονίκης-Λάρισας-Θεσσαλονίκης και Λάρισας-Βόλου-Λάρισας.

Αντιστοίχως τη Μεγάλη Πέμπτη μιεώνονται τα δρομολόγια Αλεξανδρουπολης-Δικαιών και Φλώρινας-Θεσσαλονίκης.
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook