Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελίου Κισάμου, ο Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης.

Από το πρωί, πλήθος πολιτών συρρέει στο ναό για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο όλων, ποιμενάρχη.

Στο ναό βρέθηκε το πρωί και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. O κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Ειρηναίου το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, είχε διεθνή και παγκόσμια εμβέλεια.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δράση του εκλιπόντος ιεράρχη στην Μητρόπολη Γερμανίας αλλά και στην γενική αποδοχή που είχε το πρόσωπο του στο χώρο της Ορθόδοξης εκκλησίας.

«Κατόρθωσε να φέρει την εκκλησία κοντά στην κοινωνία να παντρέψει την εκκλησία με το λαό, το λαό που αγάπησε ο ίδιος και με τον οποίο έζησε πολύ κοντά. Ταπεινός και σεμνός σε όλη του τη ζωή μοιράστηκε τις αγωνίες του λαού, τις ελπίδες και τα όνειρα του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το λόγο του όταν εγκαταστάθηκε στη Μητρόπολη Γερμανίας. Είχαμε μαζευτεί εκεί όλοι οι εξόριστοι της Ευρώπης. Ο λόγος του που ήταν ύμνος για την ελευθερία και τη δημοκρατία μας έδωσε παρηγοριά και δύναμη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook