Υλικά

• 500 γρ. ζυμαρικό ‘’βδες’’
• 120 γρ. αγγινάρες
• 120 γρ κολοκυθάκια
• 80 γρ. μελιτζάνες
• 60 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (σε μπαστουνάκια)
• 120 γρ. ελαιόλαδο (ωμό αρωματισμένο με σκόρδο)
• Ξύσμα από ½ λεμόνι
• Λίγο χυμό λεμονιού
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
• 1 κουταλιά πάπρικα (γλυκιά)

Εκτέλεση


Καθαρίζετε και κόβετε την αγγινάρα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Στίβετε λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα επίσης σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε τα μπαστουνάκια της μελιτζάνας και του κολοκυθιού σε καυτό ελαιόλαδο. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σοτάρετε τις αγγινάρες και τις πιπεριές, για 4-5 λεπτά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Βράζετε στο μεταξύ τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε.

Σε μια σαλατιέρα σερβίρετε τα ζυμαρικά και ρίχνετε 2 κουταλιές ωμό ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο. Τα ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα μπαστουνάκια των λαχανικών, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και πασπαλίζετε με τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού.