Από σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία σημαδεύτηκε η μεγάλη πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη, η οποία από το πρωί της Τετάρτης ήταν πόλη «φρούριο» για τις εκδηλώσεις, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και έγιναν 72 συλλήψεις.

Η Κωνσταντινούπολη είχε κηρυχθεί «κλειστή πόλη» και είχαν απαγορευθεί οι συγκεντρώσεις, κυρίως για τα έργα που πραγματοποιούνται στην εμβληματική, κεντρική, πλατεία Ταξίμ.

«Είκοσι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Αβνί Μουτλού, υπογραμμίζοντας ότι ο ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε επέμβαση για τραύμα στο κεφάλι. Ο τραυματισμός του προκλήθηκε από μεταλλικό σφαιρίδιο σφεντόνας διαδηλωτή.

Άλλοι τρεις πολίτες από τις τάξεις των διαδηλωτών τραυματίσθηκαν στα ίδια επεισόδια, που κατά τον κυβερνήτη προκλήθηκαν από «ομάδες περιθωριακών». Δημοσιογραφικές πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες μεταξύ των συγκεντρωμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσε η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, φθάνοντας κατά μικρές ομάδες αποτελούμενες από λίγες εκατοντάδες πρόσωπα, οι χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ από τις παρακείμενες οδούς, όμως συγκρούσθηκαν με τις πολυάριθμες δυνάμεις των 22.000 αστυνομικών που είχαν κινητοποιηθεί για να τους αποκόψουν την πρόσβαση.

iefimerida.gr