Αλλάζει το σύστημα των προαγωγών, καταργούνται και συγχωνεύονται υπηρεσίες, φορείς και οργανικές θέσεις και αυστηροποιείται το σύστημα χορήγησης αναρρωτικών αδειών σύμφωνα με σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατάργηση επετηρίδας και συμβόλαια αποδοτικότητας

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Το Έθνος\” καταργείται ουσιαστικά η επετηρίδα με την προϋπηρεσία στις θέσεις ευθύνης να μειώνεται και βασικό κριτήριο αξιολόγησης τα προσόντα και τις γνώσεις. Μεγαλώνει δε η δεξαμενή υπαλλήλων που μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση προϊσταμένου, ενώ δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα όσοι απέχουν δυο χρόνια από τη σύνταξη. Ακόμη μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις γενικών διευθυντών υπάλληλοι με 12 χρόνια προϋπηρεσίας αντί των 15 που ίσχυε ως τώρα ενώ οι νέοι προϊστάμενοι θα υπογράφουν συμβόλαια αποδοτικότητας που θα περιγράφουν τους στόχους που πρέπει να πετύχουν.

Έλεγχοι από νοσοκομεία για τις αναρρωτικές άδειες

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι από δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με το νέο σύστημα παροχής αναρρωτικών αδειών, καταργούνται οριστικά οι βραχυχρόνιες άδειες μέχρι και 4 ημέρες που μπορούσε να λάβει κάποιος με υπεύθυνη δήλωση.

Αναφορικά με τις βραχυχρόνιες άδειες το σχέδιο νόμου προβλέπει:

μέχρι 3 ημέρες με γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού και όχι περισσότερο από 6 ημέρες το χρόνο
μέχρι 5 ημέρες με γνωμάτευση διευθυντή κλινικής και όχι περισσότερο από 10 ημέρες το χρόνο και
οι βραχυχρόνιες άδειες δεν μπορούν να υπερβούν τις 10 ημέρες το χρόνο.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook