Εκρηκτικό ήταν το κλίμα τη Μεγάλη Τρίτη στη Μανωλάδα καθώς περισσότεροι από 150 Ελληνες και Βούλγαροι εργάτες έκαναν στάση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 8 ημερών. Ο φόβος στην περιοχή είναι μεγάλος μετά την αιματοχυσία της 17ης Απριλίου όπου τραυματίστηκαν 32 εργάτες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή που επικαλείται εργάτες από τη Βουλγαρία, μετά την απόφαση των εργατών από το Μπανγκλαντές να μην έρχονται για δουλειά, επειδή δεν είχαν εισπράξει τα δεδουλευμένα, οι ίδιοι αποφάσισαν να πάνε για εργασία στις καλλιέργειες, με τον όρο να πληρώνονται κάθε μέρα. Ομως, όπως πρόσθεταν, έμειναν απλήρωτοι για οκτώ ημέρες και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. «Αν μαζευτούν πολλά οφειλόμενα, τότε δεν θα μπορούν να μας τα δώσουν, όπως έγινε με τους εργάτες από το Μπανγκλαντές», έλεγαν.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο πρέσβης του Μπανγκλαντές Γκολάμ Μοχάμαντ, ο οποίος δήλωσε «δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε πράγματα. Είναι μια συνάντηση για να φτιάξουμε μια καλή σχέση των Ελλήνων με τους εργάτες μας. Γιατί οι εργάτες μας, είναι οι δικοί σας εργάτες και οι λαοί της Ελλάδας και του Μπανγκλαντές σέβονται από πολύ παλιά ο ένας τον άλλον».


iefimerida.gr