Ο επικεφαλής μίας θρησκευτικής ομάδας στη Χιλή, ο οποίος κατηγορείται πως είχε θυσιάσει ένα νεογέννητο στη διάρκεια τελετής, βρήκε τον θάνατο σε μία κατοικία στο Κούσκο του Περού, ανακοίνωσε η αστυνομία της νοτιοανατολικής αυτής επαρχίας.

«Επιβεβαιώθηκε πως το πτώμα που εντοπίσθηκε σε κατοικία, κρεμασμένο από ένα σχοινί, ήταν του Χιλιανού υπηκόου Γουστάβο Καστίγιο Γαέτε, 36 ετών, ο οποίος κατεζητείτο στη χώρα του για τη δολοφονία ενός βρέφους», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Χαβιέρ Άβαλος, αρχηγός της αστυνομίας του Κούσκο.

Ο Καστίγιο Γαέτε βρέθηκε χθες το πρωΐ σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Κούσκο.

«Το πτώμα κρεμόταν από ένα σκοινί, πήραμε τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα στείλαμε στην Ιντερπόλ στη Χιλή. Τα αποτελέσματα ήσαν θετικά», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ο ίδιος επισήμανε πως η επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας που ερευνούσε για τον επικεφαλής της χιλιανής σέκτας είχε ειδοποιηθεί από το τμήμα της Ιντερπόλ στη γειτονική χώρα ότι ο καταζητούμενος βρισκόταν στο Κούσκο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των χιλιανών αρχών ο Καστίγιο Γαέτε, γνωστός και ως Αντάρης του Φωτός, είχε αναχωρήσει στις 19 Φεβρουαρίου, συνοδεία τεσσάρων άλλων προσώπων, για το Περού.

Η αστυνομία του Σαντιάγο υποστηρίζει πως ο επικεφαλής της θρησκευτικής οργάνωσης ήταν ο πατέρας του βρέφους, που θυσιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά τη γέννησή του.

Το νεογέννητο είχε καεί ζωντανό στη διάρκεια τελετής που είχε σκοπό «να σώσει τον κόσμο» πριν το υποτιθέμενο τέλος του στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπως θεωρείται ότι κήρυτταν οι δοξασίες των Μάγιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook