Ο γάλλος σχεδιαστής Ζαν-Μαρί Μασώ σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης της Toyota, δημιούργησαν ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτότυπο, με την ονομασία ΜE.WE.

Το φουτουριστικό Toyota ΜE.WE έχει μήκος 3,44 μέτρα, ενώ ζυγίζει μόλις 750 κιλά και αποτελεί μία καινοτόμο ιδέα για ένα ελαφρύτερο και πιο προσιτό οικονομικό αυτοκίνητο, του μέλλοντος.

Παράλληλα, το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος -βάρους μόλις 14 κιλών- αποτελούνται από πολυπροπυλένιο σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Για ευνόητους λόγους από το εσωτερικό του λείπουν περιττά στοιχεία εξοπλισμού και συναντάμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, το Toyota ΜE.WE concept προσφέρει αρκετά καλή άνεση στους επιβάτες που θα φιλοξενηθούν στο εσωτερικό του.

Να σημειωθεί ότι το ΜE.WE εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στους τροχούς και ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού του ή τις μεταφορικές ανάγκες, μπορεί να κινηθεί είτε με κίνηση στους 4 τροχούς είτε ως δικίνητο.

Επιπροσθέτως, η μπαταρία βρίσκεται κάτω από κάλυμμα του δαπέδου, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερη ευρυχωρία, αλλά και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook