Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Τα μέλη της οργάνωσης αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα, παραποιούσαν τα στοιχεία τους και διέθεταν προς πώληση τα «μαϊμού», πλέον, αυτοκίνητα. Παράλληλα, παραποιούσαν τα στοιχεία και διέθεταν προς πώληση πολυτελή οχήματα, τα οποία είχαν ψευδώς δηλωθεί ως κλαπέντα, με σκοπό την είσπραξη των ασφάλιστρων από τους ιδιοκτήτες.

Ηγετικό στέλεχος της σπείρας είναι 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση τα «μαϊμού» αυτοκίνητα.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οργάνωσης ηλικίας 36,39 και 53 ετών και κατέσχεσε 56 παραποιημένα αυτοκίνητα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και παράβαση των Νόμων «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και «περί όπλων».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, ο οποίος αναζητείται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, έδινε εντολές σε τρίτα άτομα να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργεία- φανοποιεία.

Εκεί, φανοποιοί- μέλη της οργάνωσης είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου) και τα επέστρεφαν εκ νέου στο κατάστημα του ανωτέρω για πώληση, είτε τα διέλυαν και διέθεταν τμήματά τους για ανταλλακτικά.

Σε μερικές περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων δήλωναν ψευδώς ότι τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, με σκοπό να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και στη συνέχεια τα διέθεταν στον 48χρονο προς πώληση.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, στις 29 Απριλίου, ταυτόχρονα σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, σε τρία φανοποιεία στους Αγίου Αναργύρους, τις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση και σε κατοικίες μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα έξι πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία, δυο πιστόλια με γεμιστήρες, φυσίγγια και τριάντα έγχρωμα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.