Πάνω από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε στοά στο χρυσωρυχείο όπου εργάζονταν στο Νταρφούρ, μια περιοχή στο δυτικό Σουδάν όπου συνεχίζει να μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Ο αριθμός των νεκρών έπειτα από αυτή την κατάρρευση ξεπέρασε τους 60», δήλωσε ο Χαρούν αλ Χάσαν, ο τοπικός επίτροπος στην Τζέμπελ Άμιρ, στο Βόρειο Νταρφούρ, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε την Δευτέρα.

«Δεν μπορώ να δώσω έναν ακριβή αριθμό (θυμάτων) διότι ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν στη στοά» όπου βρίσκεται η φλέβα χρυσού, προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν ακόμα ζωντανοί στη στοά αυτή, που βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων.

Τα σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν παρά μόνο απλά εργαλεία στην προσπάθειά τους να ανασύρουν τυχόν επιζώντες και τις σορούς των θυμάτων, είπε ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανήματα διότι εάν πλησιάσουν πολύ, το έδαφος θα υποχωρήσει. (Οι εργαζόμενοι των σωστικών συνεργείων) χρησιμοποιούν παραδοσιακά εργαλεία, για αυτό πιθανώς οι επιχειρήσεις εξελίσσονται τόσο αργά», πρόσθεσε ο Χάσαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook