Μια ολοένα αυξανόμενης προτίμησης κατηγορία υπολογιστών από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες υψηλών απαιτήσεων, είναι αυτή των υβριδικών PC. Ως υβριδικό PC χαρακτηρίζεται ένας υπολογιστής ιδιαίτερα φορητός που παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως tablet PC. Η εταιρεία Toshiba, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ένα υβριδικό υπολογιστή παρουσιάζει το «Portégé Z10t».

\"\"

Ο λεπτός φορητός υπολογιστής που διαθέτει Windows 8 Pro (το νέο Λειτουργικό Σύστημα της Microsoft) είναι ένα ανθεκτικό, βολικό και ισχυρό Ultrabook (υπερ-φορητό), το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού μεταμορφώνεται σε ένα πρακτικό tablet, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εμπειρία γραψίματος. Το laptop προσφέρει τη δυνατότητα ευελιξίας στους επαγγελματίες χρήστες, που θέλουν ένα υπολογιστή ο οποίος να προσαρμόζεται στις ανάγκες τους. Επιπρόσθετα, το Portégé Z10t χαρακτηρίζεται για τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας φορητότητας και ανθεκτικότητάς του. Χάρη στο «Toshiba Easy Guard» οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία υπολογιστή χωρίς προβλήματα. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του νέου φορητού Portégé Z10t με Full HD οθόνη αφής 11.6 ιντσών με υψηλή φωτεινότητα, θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Άνεση συνδυασμένη με χρηστικότητα

«Τα tablets έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στους επιχειρηματίες χρήστες, και το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πολλούς επιχειρηματίες να κυκλοφορούν με δύο συσκευές: ένα laptop και ένα tablet,» δήλωσε ο Matt McDowell, Διευθυντής Marketing του τμήματος ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών της Toshiba Ευρώπης.
 
\"\"

Η λειτουργία tablet του Portégé Z10t προσφέρει μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία στην εκτέλεση εργασιών υπολογιστή, όπως το να κρατάει κάποιος σημειώσεις στη διάρκεια ενός σεμιναρίου και να περιηγείται ιστοσελίδες από το δρόμο. Όταν βασική προτεραιότητα είναι η επεξεργασία αρχείων που απαιτεί εισαγωγή δεδομένων, η συσκευή μετατρέπεται εύκολα στη μορφή laptop συνοδεία φορητού πληκτρολογίου με οπίσθιο φωτισμό. Το PortégéZ10t προσφέρει και στις δύο μορφές λειτουργίας του, γρήγορη και αποτελεσματική επίδοση χάρη στους νέους επεξεργαστές Intel Core για Ultrabooks και τα ενσωματωμένα SSD υψηλής ταχύτητας.

Ευρύ φάσμα πλοήγησης και επιλογές πληκτρολόγησης

Το Portégé Z10t εξυπηρετεί με πολλούς τρόπους πλοήγησης και εισαγωγής δεδομένων. Στη μορφή laptop, οι χρήστες έχουν εύκολη πρόσβαση στο κανονικό πληκτρολόγιο ή έχουν την επιλογή να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο στο ψηφιακό πληκτρολόγιο. Η περαιτέρω πλοήγηση στα μενού είναι εφικτή μέσω της χρήσης εντολών στην οθόνη αφής ή στο χειριστήριο πολλαπλής αφής. Στη περίπτωση που υπάρχει η ανάγκη για μεγαλύτερη ακρίβεια, η λειτουργία «Accupoint» είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του tablet Portégé Z10t, η οθόνη αφής δέκα δακτύλων προσφέρει μία έξυπνη εμπειρία περιήγησης.

\"\"

Επιπλέον, με την λειτουργία «DigitizerPen», οι χρήστες μπορούν να ζωγραφίσουν σκίτσα στην οθόνη του tablet και να πιέσουν με ακρίβεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο, για να αναπληρώσουν τον κέρσορα ή να πλοηγήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια στο μενού του υπολογιστή. Η λειτουργία αναγνώρισης του γραφικού χαρακτήρα έχει μεγάλη αξία, καθώς μετατρέπει τις πρόχειρα γραμμένες σημειώσεις στην οθόνη, σε ψηφιακά επεξεργάσιμα αρχεία.

Το Easy Guard της Toshiba εξασφαλίζει συχνή καθημερινή χρήση

Το λεπτό και φορητό Portégé Z10t έχει δημιουργηθεί για εντατική καθημερινή χρήση και έχει δοκιμαστεί για να καλύπτει τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, όπως και αξιοπιστίας της Toshiba. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευάλωτα τα αποθηκευμένα αρχεία σε περίπτωση απρόβλεπτης πτώσης της συσκευής. Επιπλέον, το πληκτρολόγιο είναι αδιάβροχο, οπότε στην περίπτωση που βραχεί κατά λάθος (έως 30 ml υγρού), δεν συνεπάγεται με απώλεια αρχείων (backup σε προσφερόμενο χρόνο 3 λεπτών για ασφαλή τερματισμό λειτουργίας).

\"\"

Στο Portégé Z10t είναι εγκατεστημένα πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφάλειας και διαχείρισης αρχείων: η λειτουργία αντικλεπτικής προστασίας Intel μειώνει το ρίσκο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, η λειτουργία Trusted Platform Module (TPM) προστατεύει σημαντικά αρχεία τοπικά αποθηκευμένα, και η τεχνολογία Intel vPro είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα ασφάλειας, προσαρμοσμένο στη χρήση του υπολογιστή και στις συναφείς ημερήσιες απειλές. Η τεχνολογία Intel vPro εκτός του ότι παρέχει ασφάλεια έναντι των απειλών, επιτρέπει και στα τμήματα ΙΤ να παρακολουθούν, να διατηρούν, να επισκευάζουν και να αναβαθμίζουν το Portégé Z10t ασύρματα.

Τεχνολογίες σύνδεσης

Το Portégé Z10t, εστιάζοντας τη προσοχή του αποκλειστικά στους εργαζομένους που μετακινούνται, είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένα χαρακτηριστικά σύνδεσης για γρήγορη μεταφορά δεδομένων και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το φορητό Ultrabook έχει τις θύρες USB 3.0 τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες επιτρέπουν ταχύτατη ανταλλαγή δεδομένων με περιφερειακές συσκευές.

\"\"

Μέσω του ψηφιακής θύρας HDMI είναι εφικτή και εύκολη η σύνδεση με μια μεγάλη οθόνη, ενώ η τεχνολογία «Intel Wireless Display» (Wi-Di) δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν έγγραφα και αρχεία πολυμέσων σε τηλεοράσεις (συμβατές με Wi-Di) χωρίς την χρήση καλωδίων. Εκτός από αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση το δίκτυο, μέσω του Gigabit LAN, το Portégé Z10t υποστηρίζει επιπλέον τις τελευταίες ασύρματες τεχνολογίες, όπως η HSPA και η LTE, για γρήγορη ανταλλαγή δεδομένων και συγχρονισμό.

Βασικά τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές

• Full HD οθόνη αφής 11.6 ιντσών (29.5 εκατοστών) με υψηλή φωτεινότητα, πληκτρολόγιο πολλαπλής αφής με οπίσθιο φωτισμό, Accupoint και DigitizerPen (συμπεριλαμβάνονται σε επιλεγμένα μοντέλα προϊόντων)

• Επεξεργαστής τελευταίας τεχνολογίας Intel για Ultrabook

• Τεχνολογία αποθηκευτικού δίσκου SSD

\"\"

• Σύνδεση: Wi-Fi b/g/n ή a/g/b/n, Bluetooth 4.0, προαιρετικό Intel Wireless Display και ενσωματωμένη ενότητα HSPA & LTE

• Tablet: 1x USB3.0, HDMI (micro), SD, μονάδα πληκτρολογίου HP/Mic

• Combo: 1x USB2.0, HDMI, RGB, Gbit LAN

• Χρηστικά εργαλεία για επιχειρηματίες: Trusted Platform Module (TPM v1.2), τεχνολογία Intel Active Management, λειτουργία αντικλεπτικής προστασίας Intel, λογισμικό Toshiba Eco Utility

• Χρώμα: μεταλλικό γκρι του ατσαλιού

• Windows 8 Pro ή Windows 8

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook