Μια νέα τεχνική υποστηρίζει ότι θα γίνει ο αντικαταστάτης του μπότοξ, παρέχοντας μια ελκυστική εναλλακτική λύση, με βάση την κρυοθεραπεία, για το σβήσιμο των ρυτίδων του προσώπου, χωρίς βοτουλινική τοξίνη (την τοξίνη του διάσημου μπότοξ).

Η νέα τεχνική χρησιμοποιεί τη δύναμη του ψύχους για θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο. Βασίζεται στην κρυο-νευροτροποποίηση και έχει ήδη βαφτιστεί χαϊδευτικά frotox. Έχει αναπτυχθεί από την εταιρία τεχνολογίας Myoscience Inc με έδρα την Καλιφόρνια και ήδη παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Αντιγήρανσης (AMWC) που διεξήχθη στο Μονακό στις αρχές Απριλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ενέσεις σε νεύρα – στόχους υγρού οξειδίου του αζώτου υψηλής πίεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός δρ. Γιάννης Αλεξανδρίδης, που αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που εφαρμόζει την μέθοδο στη Μεγάλη Βρετανία, εξηγεί ότι «το υγρό άζωτο παγώνει τα νεύρα στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια. Αυτή η διαδικασία θέτει τα νεύρα σε προσωρινή χειμέρια νάρκη, οπότε οι μύες χαλαρώνουν και οι ρυτίδες εξαφανίζονται».

Οι πρώτες δοκιμές της μεθόδου φαίνεται να είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο Έλληνας ειδικός εξηγεί ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για τέσσερις μήνες.

vita.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook