Το ψάρι τέρας που εντοπίστηκε πρόσφατα στη λίμνη του Σέντραλ Πάρκ έχει αναστατώσει τις αρχές της Νέας Υόρκης, ενώ η περιβαλλοντική υπηρεσία θα διεξάγει έρευνα και ζητά απ\’ όσους ψαρεύουν στη λίμνη, αν πιάσουν το ψάρι να ενημερώσουν τους φύλακες.

Το τρομακτικό ψάρι κανονικά ζει στην Ασία και τη Ρωσία, ωστόσο αναπνέει και οξυγόνο και μπορεί να μείνει έξω από το νερό για ημέρες. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και καταστροφικό για το εκάστοτε οικοσύστημα, αφού δεν έχει φυσικούς θηρευτές, ενώ σχεδόν σε όλες τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά παράνομης διακίνησης και πώλησης του ψαριού σε ορισμένες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Φλόριντα, το Τέξας και το Μισούρι, ενώ το πρόσφατο περιστατικό είναι η πρώτη φορά που το ψάρι αυτό εντοπίζεται στη Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικό για το μαζικό πανικό που έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο ψάρι στις ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι την περασμένη Ανοιξη η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων του Μέριλαντ έδινε αμοιβή ύψους 200 δολαρίων σε όποιον ψάρευε ή σκότωνε το συγκεκριμένο ψάρι.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook