Για… δραματικό φινάλε οδεύουμε στο Περιφερειακό μετά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής που διεξήχθη την Κυριακή (10/4). Το Ρέθυμνο μετά το μεγάλο «διπλό» επί του Γιούχτα στις Αρχάνες είναι πιο κοντά στο να παραμείνει στην Κατηγορία. Από εκεί και πέρα ο Πατούχας με νίκη επί του Αετού την άλλη αγωνιστική «τελειώνει» την υπόθεση ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα των Ανωγείων για να ελπίζει θέλει θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Βιάννο, ενώ ο Ακρίτας, που είναι στην πιο δύσκολη θέση, αναζητάει συνδυασμό αποτελεσμάτων και 2 νίκες δικές του για να μπορέσει να παραμείνει στο Περιφερειακό.

 

Αναλυτικά τα σενάρια αποφυγής του υποβιβασμού για κάθε ομάδα.:

 

Ρέθυμνο (24 β.)

Το γκολ-νίκης του Μικρόπουλου στις Αρχάνες έφερε μια… ανάσα από την παραμονή την Π.Ε.Ρ. Η ομάδα του Ρεθύμνου χρειάζεται από την μεριά της για να μην περιμένει τα άλλα αποτελέσματα ένα βαθμό στους δυο αγώνες που της απομένουν για να διατηρηθεί και μαθηματικά στην Κατηγορία. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να παραμείνει έστω και αν δεν κερδίσει κάποιο από τα δύο παιχνίδια ή ακόμα κι αν ηττηθεί. Αυτό θα γίνει αν ο Πατούχας καταφέρει να κερδίσει τον Αετό, ο οποίος θα υποβιβαστεί μαθηματικά, ενώ ο Ακρίτας σε αυτό το σενάριο αν κάνει το «2 στα 2» θα «πιάσει» το Ρέθυμνο αλλά θα υστερεί στην ισοβαθμία.

25η αγωνιστική: με Ιεράπετρα (εντός)

26η αγωνιστική: με ΠΑΟ Κρουσώνα (εκτός)

 

Πατούχας (22 β.)

Την κατάσταση στα χέρια του κρατάει ο Πατούχας έστω κι αν δίνει το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος με τον Αετό, αφού έχει ρεπό στο φινάλε του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Λάκη Καργιωτάκη «σώζει» την χρονιά με νίκη κόντρα σε αυτή των Ανωγείων και δεν ασχολείται με το τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια αν είχε κερδίσει την Κυριακή στα Καθιανά, όπου της ακυρώθηκε κανονικό γκολ, θα της αρκούσε και η ισοπαλία κόντρα στο συγκρότημα του Μηνά Πίτσου. Στην περίπτωση που ηττηθεί τότε υποβιβάζεται αφού τουλάχιστον οι Ρεθυμνιώτες θα τους έχουν βάλει από κάτω τους. Εάν λήξει ισόπαλο το παιχνίδι της Βιάννου τότε ο Πατούχας θα θέλει από τον Ρούβα να πάρει θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στα Ανώγεια αλλά και ο Ακρίτας να μην κερδίσει ένα από τα δύο παιχνίδια που του απομένουν.

25η αγωνιστική: με Αετό Ανωγείων (εντός)

26η αγωνιστική: ΡΕΠΟ

 

Αετός Ανωγείων (20 β.)

«Ζωντανός» στην υπόθεση παραμονής έμεινε ο Αετός με τον βαθμό που πήρε στον Κρουσώνα και πλέον πηγαίνει για τον «τελικό» της χρονιάς στην Βιάννο. Με νίκη η ομάδα των Ανωγείων θα «ρίξει» τον Πατούχα και θα πάρει προβάδισμα παραμονής έναντι του Ακρίτα. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο με νίκη στο Ηράκλειο να σωθεί από την προτελευταία αγωνιστική ο Αετίς αρκεί να μην κερδίσει ο Ακρίτας την Επισκοπή. Ακόμα η ισοπαλία θα θεωρείται θετικό αποτέλεσμα αρκεί να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στα Ανώγεια τον Ρούβα και να μην κάνει το «2Χ2» ο Ακρίτας γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η ομάδα του Αποκόρωνα. Αντίθετα τα πάντα θα τελειώσουν για τον Αετό εάν ηττηθεί από τον Πατούχα.

25η αγωνιστική: με Πατούχα (εκτός)

26η αγωνιστική: με Ρούβα (εντός)

 

Ακρίτας (18 β.)

Ένα σενάριο υπάρχει για τον Ακρίτα και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα του Τάκη Διακάκη μπορεί να ελπίζει σε παραμονή μόνο σε περίπτωση που κερδίσει την Επισκοπή στον Βάμο και τον Πανακρωτηριακό στα Καθιανά. Οποιαδήποτε άλλα αποτελέσματα σε αυτά τα δύο παιχνίδια οδηγούν την αποκορωνώτικη ομάδα στην Α’ ΕΠΣ Χανίων. Βέβαια υπάρχει και το σενάριο του να κάνει το «2 στα 2» ο Ακρίτας αλλά να μην σωθεί και αυτό θα γίνει αν ο Πατούχας κερδίσει τον Αετό. Στην περίπτωση που κερδίσει τα δυο ματς που έχει ο Ακρίτας και συγχρόνως ο Αετός πάρει 4 βαθμούς στα δικά του παιχνίδια τότε οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 24 βαθμούς και θα παραμείνει στο Περιφερειακό αυτή των Χανίων, αφού θα ευνοείται από την ισοβαθμία (Αετός – Ακρίτας 1-2, Ακρίτας – Αετός 2-2).

25η αγωνιστική: με Επισκοπή (εντός)

26η αγωνιστική: με Πανακρωτηριακό (εκτός)

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook