Ο Αντώνης Κανάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε, στο aixmi.gr, μίλησε για το \”Ράδιο Αρβύλα\” αλλά και το ραδιόφωνο.

– Η δουλειά σου στην τηλεόραση είναι κατεξοχήν σατιρική. Πρέπει να υπάρχουν όρια στη σάτιρα; Θεωρείς λυτρωτικό ή απλά ψυχαγωγικό αυτό που προσφέρει το \”Ράδιο Αρβύλα\”; Τι απαντάς σε όσους σε χαρακτηρίζουν opinion maker;

Το θέμα των ορίων της σάτιρας είναι κάτι που έχει συζητηθεί άπειρες φορές και θεωρώ ότι δε πρέπει να υπάρχουν όρια τα οποία προέρχονται από οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο το δημιουργό. Τα μόνα όρια που μπορώ να αποδεχθώ στη δουλειά μας είναι τα προσωπικά όρια που έχουν να κάνουν με την όποια ποιότητά σου, καλή ή κακή, με τη φιλοσοφία σου, με τα ένστικτά σου κλπ. Σχετικά με το «Ράδιο Αρβύλα» σίγουρα δεν το θεωρώ απλά ψυχαγωγικό, όπως γενικότερα τη σάτιρα. Δεν ξέρω αν θα έφτανα στο σημείο να το χαρακτηρίσω λυτρωτικό, αλλά σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από απλή ψυχαγωγία, αν και η ψυχαγωγία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Opinion maker δεν ξέρω ποιος με χαρακτηρίζει. Γενικότερα μας χαρακτηρίζουν και μας δίνουν, όχι μόνο εμάς, ή εμένα, αλλά και σε άλλους ανθρώπους, διάφορες ταμπέλες. Πολλές φορές όταν εκτίθεσαι δημοσίως αποφασίζουν άλλοι για εσένα και σου προσάπτουν πράγματα, τα οποία εσύ ποτέ δεν ισχυρίστηκες, αντιθέτως θες να τα αποφύγεις \”όπως ο διάολος το λιβάνι\”. Δε θέλω να είμαιopinion maker, σε καμία περίπτωση, και αυτό γιατί πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη δική του άποψη, τη δική του γνώμη, λαμβάνοντας υπόψη χιλιάδες ερεθίσματα και να μην παρασύρεται από τη γνώμη κανενός άλλου προκειμένου να καταλήξει στη δική του άποψη. Οποιονδήποτε λόγο διατυπώνεται δημοσίως, μέσα σε αυτούς και το δικό μου, επιθυμία μου είναι οι άνθρωποι να τον ακούν, να τον λαμβάνουν υπόψη τους, όπου συμφωνούν να συμφωνούν, όπου διαφωνούν να διαφωνούν, από όπου παίρνουν τροφή για σκέψη να πάρουν τροφή για σκέψη και από \’κει και πέρα να καταλήγουν στα δικά τους συμπεράσματα και στις δικές τους απόψεις.

– Το ραδιόφωνο που κάνεις είναι καθαρά μουσικό. Δεδομένης της μη ύπαρξης δισκογραφίας στην Ελλάδα, πλέον, βλέπεις τη σημερινή ελληνική μουσική σκηνή φτωχή ή υπάρχουν αρκετές δουλειές που θα άξιζε να \”φωτιστούν\” και δεν τους δίδεται ο χώρος και ο χρόνος που πρέπει;

Το ραδιόφωνο για εμένα είναι κυρίως μουσική, αλλά και επικοινωνία. Και τα δύο μαζί. Η επικοινωνία και ο συνδυασμός με τη μουσική μέσω του ραδιοφώνου είναι μαγική υπόθεση. Η ελληνική μουσική σκηνή δεν είναι φτωχή και, γενικότερα, η μουσική δεν είναι ποτέ φτωχή. Αυτό που, ίσως, είναι φτωχό είναι τα πράγματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Υπάρχουν άπειρα συγκροτήματα σήμερα που δοκιμάζουν, παράγουν, πειραματίζονται, κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στην Ελλάδα. Απλά αυτά τα συγκροτήματα σε μια χώρα η οποία αποθεώνει συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα, είναι καταδικασμένα να μένουν στην αφάνεια ή να απευθύνονται τέλος πάντων σε μια συγκεκριμένη μερίδα κόσμου. Προσωπικά, πάντα ήθελα να δίνω βήμα σε όλα αυτά τα παιδιά και σε όλες αυτές τις μουσικές, γιατί η μουσική είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου, παρ\’ όλα αυτά πιστεύω ότι δεν τους δίνεται, όπως λες, ο χώρος και ο χρόνος που πρέπει.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook