Την αποφασιστικότητά του να φθάσει την υπόθεση έως τον Αρειο Πάγο εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μιλώντας για την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, για τη μείωση προστίμου που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε: «Περνάω το δράμα μου, τη σταύρωσή μου. Αν καταδικασθώ θα ελευθερωθώ».

O Παναγιώτης Ψωμιάδης στον ΒΗΜΑ 99,5

Ο κ. Ψωμιάδης άφησε, δε, να εννοηθεί πως εξετάζει την επόμενη πολιτική κίνησή του, μη αποκλείοντας ακόμη και την ίδρυση κόμματος.

Επιπλέον έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και επισήμανε: «Από εμένα ξεκινά η κάθαρση και εύχομαι να συνεχιστεί. Να διωχθούν όλοι όσοι έχουν πάρει μίζες και έχουν καταχραστεί χρήματα του ελληνικού λαού.

» Εγώ όμως δεν καταχράστηκα, αλλά τροποποίησα το πρόστιμο των 90.000 ευρώ για παράβαση 1.000 ευρώ, όπως έχω το δικαίωμα, βάσει του νόμου. Ο άνθρωπος έπαθε καρκίνο, έκλεισε το βενζινάδικο, έχει πεθάνει πια, και εγώ ακόμα τραβιέμαι
» σημείωσε.

Υπεραμύνθηκε, δε, της απόφασής του, λέγοντας πως «σε μια τέτοια περίοδο δεν μπορούμε να επιβάλουμε τέτοια εξοντωτικά πρόστιμα» και δήλωσε πως θα το ξαναέκανε.

Ο Π.Ψωμιάδης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε για την υπόθεση και παρά ταύτα τον ανέδειξε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Καλύτερος κριτής από τον ελληνικό λαό υπάρχει;» αναρωτήθηκε.

Επισήμανε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη και σημείωσε ότι θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Ζήτησε, δε, να μην προτρέχουμε «διότι δεν είμαι ακόμα σε αργία».

Παρατήρησε, δε, πως αν τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ενώ στην περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξή του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης.

Μιλώντας στο Alter, o Π.Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης. Όπως είπε, τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση, ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες.

Πάντως ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας, Θύμιος Σώκος, αναμένεται να θέσει τον κ. Ψωμιάδη σε υποχρετική αργία.

Ο κ. Σώκος αναμένει και επίσημα την κοινοποίηση της απόφασης από το Εφετείο προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

«Θα εφαρμοστούν απόλυτα όσα προβλέπονται στον 'Καλλικράτη'» επισημαίνουν συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας.