Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει ένα βίντεο, ταινία μικρού μήκους, με θέμα τη σύγκρουση της καρδιάς και του μυαλού, της ψυχής και της λογικής.

Το συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 2012 δείχνει μια δημοσιογράφο - οπερατέρ, αυτόπτη μάρτυρα μιας δολοφονίας ενός μικρού παιδιού.

Το βίντεο δείχνει την αμφιταλάντευση της δημοσιογράφου ανάμεσα στο να κάνει τη δουλειά της, να καταγράψει δηλαδή την ωμότητα και τη βιαιότητα του πολέμου και την... ψυχή της που της λέει να βοηθήσει το παιδί που την κοιτά κατευθείαν μέσα στα μάτια, ζητώντας της βοήθεια.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας επιλέγει να μείνει αδραής καταγράφοντας το έγκλημα για να καρπωθή εκ των υστέρων τα εύσημα για την «πιστή» μεταφορά της συγκλονιστικής είδησης-μαρτυρίας.

Κάτι το οποίο και συμβαίνει, αφού αναδεικνύεται νικήτρια του σχετικού διαγωνισμού και αποσπά βραβείο για τη συγκεκριμένη της δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της απονομής οι τύψεις νικούν, η πρωταγωνίστρια μεταφέρεται ξανά στο πεδίο του πολέμου και ζει ξανά τη σκηνή εκείνη που κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στην καρδιά και στο μυαλό.

Ενα βίντεο ιδιαίτερο που κάνει όλους να σκεφτούν και να αναθεωρήσουν τις αρχές τους, την ηθική τους και τις πρακτικές τους...

Το βίντεο αναδημοσιεύει ξανά σήμερα το Onalert ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας του Τύπου.


iefimerida.gr