Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους στην κατάρρευση παράνομου ορυχείου χρυσού που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν.

Εννέα διασώστες που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης καταπλακώθηκαν από πέτρες και χώματα χθες σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

«Εννέα διασώστες που προσπαθούσαν να απελευθερώσουν δεκάδες μεταλλωρύχους εγκλωβισμένους στο ορυχείο χρυσού που είχε καταρρεύσει, καταπλακώθηκαν από χώματα χθες. Οι διασώστες εξαφανίστηκαν, όταν υποχώρησε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους», δήλωσε ένας μεταλλωρύχος που ήταν παρών και ζήτησε να μην κατονομαστεί, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους εκατό.

Το ορυχείο χρυσού που λειτουργούσε παράνομα κατέρρευσε τη Δευτέρα στην περιοχή Τζεμπέλ Αμιρ, τουλάχιστον 200 χλμ. βορειοδυτικά της Ελ-Φάσερ, της πρωτεύουσας του βόρειου Νταρφούρ.

Στην περιοχή αυτή η οσμή από τα πτώματα είναι διάχυτη, καθώς σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έκαναν εργαζόμενοι του ορυχείου, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα της κατάρρευσης ξεπερνά τους 100. «Χθες οκτώ πτώματα ανασύρθηκαν και γίνονται έρευνες για τους άλλους", είπε ο μεταλλωρύχος.


newsbeast.gr