Η προπόνηση των Green Machine ήταν σε εξέλιξη όταν ο 8χρονος Ατικους Λέιν Ντουπρί ένιωσε έναν παράξενο πόνο. Στην αρχή δεν έδωσε σημασία, διότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία νιώθουν ατρόμητα.

Οι γονείς του, όμως, θορυβήθηκαν. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους σόκαραν. Πως να δεχτείς πως ένα τέτοιο μικρό παλικαράκι πάσχει από καρκίνο;

Ο Ατικους, παρά το ανυπόφορα βαρύ χτύπημα της μοίρας, δεν το έβαλε κάτω. Το 2011 υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης του ενός νεφρού, αλλά συνεχίζει τη ζωή του και ονειρεύεται. Ενα από τα όνειρά του έγινε πραγματικότητα μέσω του ιδρύματος Make a Wish. «Οι περισσότεροι ζητούν ένα ταξίδι στη Ντίσνεϊλαντ με την οικογένειά τους, εγώ ήθελα κάτι άλλο», είπε ο γενναίος πιτσιρικάς. Και ζήτησε να παίξει το αγαπημένο του ποδόσφαιρο κόντρα στους αγαπημένους του Πόρτλαντ Τίμπερς.

Η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα, δέχτηκε το αίτημα του Ατικους και διοργάνωσε ένα φιλικό προς τιμήν του. Αντίπαλος των Τίμπερς ήταν η ομάδα του 8χρονου, η Green Machine. Οταν ο Ατικους μπήκε στ\’ αποδυτήρια τον περίμενε το δικό του προσωπικό ερμάριο με την εμφάνιση των Τίμπερς.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε πιστά το τελετουργικό του πρωταθλήματος MLS. Οι… αντίπαλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δίπλα – δίπλα, τραγουδιστής είπε τον εθνικό ύμνο και οι περίπου 3.000 οπαδοί δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν την προσπάθεια του μικρού, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ και οδήγησε τα φιλαράκια του σε νίκη 10-9.

«Πλάκα είχε», είπε μετά το ματς με την αφοπλιστική παιδική αθωότητά του ο Ατικους Λέιν Ντουπρί που ξεκαθάρισε ότι το αγαπημένο του γκολ δεν ήταν το νικητήριο, αλλά εκείνο που «έκανα ποδιά στον Γουίλ Τζόνσον». «Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει το όνειρό του», είπε ο Αμερικανός μέσος. Στις εξέδρες περήφανοι οι γονείς του μικρού καμάρωναν το βλαστάρι τους που δεν πτοείται από καμία δυσκολία.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

 

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook