Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να συναντηθούν με τον Σταύρο Αρναουράκη, βρέθηκαν ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης και πολυμελή αντιπροσωπεία από το δήμο, την οποία απάρτιζαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγο φορείς και τα οποία όπως του τόνισαν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα εκτός από τον κ. Σχοιναράκη, το παρών στην στο μέγαρο της Πλατείας Ελευθερίας, έδωσαν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης, του Γυμνασίου Ασημίου και του Λυκείου Ασημίου, καθώς εκπρόσωποι του Αθλητικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για τους ακριβείς λόγους της επίσκεψης, εκθέτοντας συνάμα τα αιτήματα των φορέων που παραβρέθηκαν. Αναλυτικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης αιτήθηκε οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα, ενώ οι αντίστοιχοι σύλλογοι του Γυμνασίου και του Λυκείου Ασημίου ζήτησαν την χρηματοδότηση των μελετών συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων που εκπροσωπούσαν (70 χιλιάδες ευρώ η κάθε μελέτη), δίνοντας ιδαιίτερη έμφαση στην άμεση αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων.

Επίσης ο Πολιτιστικός αλλά κι ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, αιτήθηκαν έκαστος οικονομική συνδρομή από την Περιφέρεια για την κάλυψη διάφορων εκδηλώσεων που υλοποιούν, όπως ο Δρόμος Θυσίας που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα αλλά και η συντήρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Αγίας Βαρβάρας.

\”Μαζί με τους εκπροσώπους διάφορων φορέων του τόπου μας, επισκεφτήκαμε τον κ. Αρναουτάκη και τον ενημερώσαμε για τις ανάγκες που υπάρχουν, ζητώντας παράλληλα τη βοήθειά του για την κάλυψή τους, καθώς ο δήμος Γόρτυνας αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Επίσης ζήτησα να προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης της Ενιαίας Σχολικής Στέγης Αγίας Βαρβάρας, αλλά και να εξευρεθούν κονδύλια για την προμήθεια τσιμέντου, ώστε να επισκευάσουμε το δημοτικό οδικό δίκτυο.

Τα έσοδα μας δυστυχώς δεν επαρκούν ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων, πόσο μάλλον για να χρηματοδοτήσουμε δράσεις και ανάγκες των διάφορων φορέων και συλλόγων ή να υλοποιήσουμε έργα. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους τα παραπάνω αιτήματα και γι\’ αυτόν αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια. Ευελπιστώ πολύ σύντομα οι δεσμεύσεις που λάβαμε να γίνουν πράξεις, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών του δήμου Γόρτυνας\” ανέφερε σε δηλώσεις αναφορικά με το θέμα, ο Νίκος Σχοιναράκης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook