Ο Α.Ο. Χανιά είναι πάντα "ζωντανός" στο... κυνήγι της ανόδου στη Football League, αν και οι πιθανότητές του να πετύχει τον στόχο αυτό θα ήταν πολύ περισσότερες σε περίπτωση που κέρδιζε στην Καλαμάτα.

Ακόμα και τώρα όμως η ομάδα των Χανίων παρότι βρίσκεται στην 8η θέση απέχει μόλις ένα βαθμό από την προνομιούχο 6η θέση που οδηγεί στην παραπάνω κατηγορία.

Με τρεις νίκες στα εναπομείναντα ισάριθμα παιχνίδια Ρούβα (εντός έδρας), Πανηλειακό (εκτός) και Γλυφάδα (εντός) ο ΑΟΧ θα πραγματοποιήσει το όνειρο της ανόδου χωρίς να εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα.

Ακόμα και το "3Χ3" να μην πετύχει υπάρχουν σενάρια που του δίνουν την 6η θέση, αρκεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις Μουρνιές και να σταθεί "όρθιος" στον Πύργο.

Μεγάλη σημασία για την προσπάθεια της ανόδου έχει το επερχόμενο κρητικό ντέρμπι με τον Ρούβα, που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου στις Μουρνιές. Οι "μπλε" με τον κόσμο στο πλευρό τους στοχεύουν στη νίκη που θα τους δώσει "οξυγόνο" για τη "μάχη" της ανόδου.

Το ματς με την ομάδα της Γέργερης είναι κομβικό, αφού στο μυαλό της χανιώτικης ομάδας πρέπει να υπάρχει ένα νέο σενάριο που ενδέχεται να πάρει "σάρκα και οστά" σε λίγους μήνες. Η 7η θέση είναι πολύ πιθανόν να δώσει και αυτή άνοδο από τον 1ο όμιλο της Football League 2.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να υποβιβάζεται στη νέα Γ' Εθνική ώστε να εξυγιανθεί οικονομικά. Σε αυτή την περίπτωση θα "αδειάσει" μια θέση στη Football League και η λογική λέει ότι αυτή θα καλυφθεί από ομάδα του Νότιου Ομίλου της Football League 2.

Οπότε και για το... κυνήγι της 6ης θέσης, αλλά και γι' αυτό της 7ης η νίκη απέναντι στον Ρούβα για τον ΑΟΧ αποτελεί μονόδρομο.
Λευτέρης Αντωνακάκης