Σημαντικές διακρίσεις υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.
Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του ΟΑΧ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΟΥΜ ΜΑΡΙΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους τενίστες και τις τενίστριες του Ο.Α.Χ. ολοκληρώθηκε το 1ο Πρωτάθλημα επιπέδου 1, στο οποίο συμμετείχαν οι καλύτεροι παίκτες σε κάθε κατηγορία. Τα παιδιά του Ο.Α.Χ. τα πήγαν περίφημα καθώς επέστρεψαν με 1 πρώτη θέση και 4 εισόδους στην τελική 8άδα των κυρίως ταμπλό. 
Στα κορίτσια 14 η Ναούμ Μαρία για ένα ακόμα τουρνουά αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι στα μονά αλλά ακόμα περισσότερο στα διπλά όπου με συμπαίκτρια την Πότση (Γουδί) πέτυχαν 4 πολύτιμες νίκες και κατέκτησαν τον τίτλο επικρατώντας στον τελικό του νο 1 ζευγαριού Αδαλόγλου και Τσέλου με 2/6 7/6(4) 10/7 κάνοντας συνεχώς ανατροπές και την Μαρία να είναι η καλύτερη παίκτρια του τελικού. Στο μονό η Μαρία έφτασε ως τους 8 για 2η συνεχόμενη φορά σε δυνατό τουρνουά φέτος με 2 νίκες, η μία μάλιστα δύσκολα κόντρα στην Τσέλου με σκόρ 6/4 5/7 6/1. Τελικά αποκλείστηκε από το νο 1 του τουρνουά Καρβούνη με 1/6 2/6. Στην ίδια κατηγορία η Κοκκινάκη Ευγενία αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την Καρβούνη με σκορ 0/6 2/6 ενώ η Κοκκινάκη Ευαγγελία που αγωνίστηκε όντας άρρωστη ηττήθηκε από την Τζιανή με 0/6 1/6. Επίσης η Διγαλάκη Κορίνα αποκλείστηκε στα προκριματικά. 
Στα κορίτσια 16 η Μαθιουδάκη Γιολένα για πρώτη φορά φέτος κατάφερε και πέτυχε 34 νίκες, 2 στα προκριματικά και 2 στο κυρίως ταμπλό και τελικά βρέθηκε στα προημιτελικά ενός πολύ δυνατού τουρνουά. Μάλιστα στα προκριματικά απέκλεισε το νο 1 Μαρκάκη από το Ηράκλειο ενώ στο κυρίως ταμπλό στον 1 γύρο απέκλεισε το νο 8 του τουρνουά Βουγά εύκολα με 6/3 6/2 και στον 2ο την Κριεζή αν και βρέθηκε να χάνει 4/6 1/3. Στην συνέχεια πήρε το 2ο σετ 6/3 και αν και στο 3ο έμεινε πίσω στο σκορ με 1/5! Τελικά επικράτησε με 7/5. Στον προημιτελικό ηττήθηκε δύσκολα από το νο 1 Ρεντούλη με 4/6 3/6 ολοκληρώνοντας ένα επιτυχημένο τουρνουά. 
Στα αγόρια 14 Ναούμ Σπύρος και Αρετάκης Γιάννης έφτασαν ως τα προημιτελικά αμφότεροι με καλές εμφανίσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Ναούμ πέτυχε 2 νίκες εναντίον δύσκολων αντιπάλων και μάλιστα αρκετά οριακά στο 1ο σετ αφού επικράτησε του Εξιζίδη με 7/6(5) 6/2 και του Μαγκλάρα επίσης με το ίδιο σκορ ενώ στον αγώνα που θα του έδινε το εισιτήριο για την 4άδα εναντίον του Βαρδάκη αν και έπαιζε τραυματισμένος ηττήθηκε πολύ δύσκολα και λίγο άτυχα με σκορ 5/7 6/7(6) καθώς σε κρίσιμα σημεία ο αντίπαλος του έκανε κάποια πιο τυχερά χτυπήματα. Ο Αρετάκης είχε την τύχη με το μέρος του καθώς επικράτησε άνετα στον 1ο γύρο του Τσικμλετζόγλου με 6/0 6/3 αλλά στον 2ο γύρο ο αντίπαλος του εγκατέλειψε λόγω ασθένειας. Όμως ο αθλητής του Ο.Α.Χ. στον προημιτελικό εντυπωσίασε καθώς αποκλείστηκε μεν από το νο 1 αλλά με σκορ 2/6 5/7! Στα προκριματικά αγωνίστηκαν και οι Αλεξάκης Πέτρος και Τσιβουράκης Αντώνης αλλά αποκλείστηκαν νωρίς. 
Στα 12άρια την καλύτερη επίδοση είχε η Μπαλάσκα Βασιλική που έφτασε ως τους 16 πετυχαίνοντας 1 νίκη. Αντίστοιχα Κουκλάκη Ευγενία, Μιουμπή Μύριαμ και Κουριδάκη Αθηνά αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο έχοντας δύσκολα παιχνίδια. Στα αγόρια Τζανάκης Κυριάκος και Κονταράκης Ανδρέας αποκλείστηκαν στα προκριματικά με τον πρώτο να πετυχαίνει 1 νίκη. 

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 1ο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο 6-7/4 το πρώτο Ενωσιακό πρωτάθλημα τένις πράσινου επιπέδου για παιδιά 9-10 ετών στο Ηράκλειο. Oι δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους θυελλώδεις ανέμους δεν απέτρεψαν τους μικρούς αθλητές του Ο.Α.Χ. να αγωνιστούν και να διακριθούν ανάμεσα σε πολλούς αθλητές από όλη την Κρήτη. 
Tο Χανιώτικο σωματείο συμμετείχε με 8 αθλητές συνολικά. Μετά τον χωρισμό των μικρών αθλητών σε ομίλους (4 στα αγόρια κ 2 στα κορίτσια) και εφόσον αγωνίστηκαν όλοι με όλους στον κάθε όμιλο υπήρξε κατάταξη με τους 2 πρώτους να συνεχίζουν την Κυριακή στην 8αδα τα αγόρια και στην 4αδα τα κορίτσια. Συγκεκριμένα για τον Ο.Α.Χ. αγωνίστηκαν οι Μπελτράμε Μάρκος, Ρημαντωνάκης Γιάννης, Κωνσταντουδάκης Προκόπης, Ζερβός Γιώργος, Αλεξάκης Χρήστος, Διγενάκης Αλέξανδρος ,Βολτυράκης  Βασίλης και Τιτη Εμμανουέλλα. Οι Ζερβός, Αλεξακης , Διγενακης και Βολτυρακης προχώρησαν με ευκολία και αήττητοι στην 8αδα καθώς κατετάγησαν πρώτοι στους ομίλους τους και η Τιτη Εμμανουέλλα στα κορίτσια επικράτησε στον δικό της όμιλο περνώντας στα ημιτελικά.
Στην 8δα διασταυρώθηκαν  οι: Ζερβός – Νουχάκης,  Αλεξακης – Σιδηροπουλος, Διγενακης – Δελακης και  Βολτυρακης-Μπογρης  με τους Νουχάκη, Αλεξάκη, Διγενάκη και Βολτυράκη νε περνάνε στα ημιτελικά (οι 3 τελευταίοι του Ο.Α.Χ.). Στα ημιτελικά ο Διγενάκης επικράτησε του Νουχάκη 7/6 και ο  Βολτυρακης του Αλεξάκη 6-1 με τους 2 μικρούς του Ο.Α.Χ. να αγωνίζονται για την πρώτη θέση σε έναν εξαιρετικό τελικό που βρήκε νικητή τον Βολτυρακη με σκορ 7-6(4). Παράλληλα με τους αγώνες απλού διεξήχθησαν και αγώνες διπλού στο τουρνουά αγοριών με τους μικρούς τενίστες του Ο.Α.Χ. να πρωταγωνιστούν ξανά και να φτάνουν στον τελικό οι Ζερβός-Διγενακης  και Αλεξακης-Βολτυρακης  με τους πρώτους να επικρατούν με σκορ 6-0. 
Στα κορίτσια η Τιτη που συμμετείχε για 1η φορά σε αγώνες καθώς προπονείται μόλις 9 μήνες κατέλαβε την τρίτη θέση καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Δεσκουλιδου 4-1 4-1. Τα παιδιά συνόδευσε η προπονήτρια τους Ριτζάκη Μαρία.
Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαρτίου διεξήχθη  τουρνουά πορτοκαλί επιπέδου στο όμιλο αντισφαίρισης \”ΦΙΛΙΑ\” του Ηρακλείου.  Το τουρνουά σημαδεύτηκε θετικά από τη πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ’ όλη τη Κρήτη. Ο Ο.Α.Χανίων που συμμετείχε με 13 αθλητές- ριες κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στους τέσσερις ομίλους που υπήρχαν, είχε πολύ καλή παρουσία και δημιούργησε αισιοδοξία για το μέλλον.
Αναλυτικότερα οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες Davis Cup για τα αγόρια και Federation Cup για τα κορίτσια με  δύο ομίλους η κάθε κατηγορία. Ο κάθε όμιλος αποτελούνταν από 4 ή 5 ομάδες και η κάθε ομάδα έπαιζε με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου της. Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Ο.Α.Χανίων συμμετείχε με τρεις ομάδες στα αγόρια και τρεις στα κορίτσια. Σε αυτούς διακρίθηκε η ομάδα των αγοριών ΚΟΥΒΑ (1η στον όμιλο της) με τους αθλητές Κασαπάκη Χρήστο και Ματσαμάκη Λευτέρη και η ομάδα των κοριτσιών ΓΑΛΛΙΑ (1η στον όμιλο της) με τις αθλήτριες Μαρινάκη Στέλλα και Κοπάση Σταύρουλα. Οι υπόλοιπες ομάδες μας που συμμετείχαν με αρκετά καλές παρουσίες είναι το ΒΕΛΓΙΟ με τις Καραχάλιου Μαρία και Βαϊδάκη Αγγελική, η ΡΟΥΜΑΝΙΑ με τους Καϋμενάκη Αριστοτέλη και Αλεξάκης Μάνος, η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ με τους Ζερβό Στέλιο, Βολτυράκη Ευτύχη και Γεωργουδάκη Μιχάλη και η ΙΑΠΩΝΙΑ με τις Κολοκυθά Κλειώ και Τσιχλάκη Δήμητρα. Τα παιδιά συνόδευσε ο προπονητής του Ο.Α.Χ. Καλογηρόπουλος Διονύσης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook