ΥΛΙΚΑ

• 1 πλάτη κατσικιού 2 κιλά
• 1 μπόλια κατσικιού
• 1 συκωταριά
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 180 ml. ελαιόλαδο
• 80 gr. κουκουνάρι
• 250 γραμμ ρύζι γλασέ
• 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
• 1κ.σ. βασιλικό ξερό
• Φρέσκο δενδρολίβανο
• 2 κ.σ. αλάτι
• 40 γρ. μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 2 κιλά πατάτες
• 2 κ.σ τοματοπολτό
• Πιπέρι (ανάλογο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 3.κ.σ λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφήνετε να ροδίσει λίγο και προσθέτετε το κουκουνάρι. Μόλις ροδίσουν προσθέτετε τα συκωτάκια που έχετε ήδη ψιλοκόψει. Μόλις σωταριστούν ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να πάρει μία βράση και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τον βασιλικό, τη μαραθόριζα και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Μόλις πιούν τα υγρά τους, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Παίρνετε το κατσικάκι και με τη βοήθεια μαχαιριού και με το χέρι ξεκολλάτε το δέρμα από τα πλευρά. Μ’ ένα κουτάλι γεμίζετε τη πλευρά...Κλείνετε τα ανοίγματα με σπάγκο . Καλύπτετε με τη μπόλια.

Βάζετε σ ένα ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και από πάνω ακουμπάτε το κατσίκι.

Σε 500 ml. νερό διαλύετε τοντοματοπολτό και περιχύνετε το κατσίκι και τις πατάτες. Προσθέτετε κομματάκια βούτυρο, πιπέρι, λάδι, και αρκετό δενδρολίβανο. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο απο πάνω. Κλείνετε αεροστεγώς.

Ψήνετε για 3 ½ ώρες σε μέτριο φούρνο περίπου 170ο C.