ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

• 2 κ. γλυκού μαγιά νωπή
• 90 γρ. γάλα
• 800 γρ. αλεύρι
• 120 ml. λάδι
• 180 γρ. ζάχαρη
• 2 αβγά χτυπημένα με λίγο αλάτι
• 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη γέμιση
• 800 γρ. Πηχτόγαλο Χανίων
• 2 κρόκοι αβγών
• 1 πρέζα βανίλια
• 2 κ.σ μέλι
• 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
• 1 κ.σ. κανέλλα
• 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε λίγο αλεύρι ( 1 κ. γλυκού) και τ αφήνετε να φουσκώσει.

Σ ένα μεγάλο μπόλ χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Μετά προσθέτετε τ’αβγά το αλάτι το γιαούρτι και το μίγμα μαγιάς -αλευριού. Ανακατεύετε καλά και αργά προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι .Ζυμώνετε με τα χέρια και μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για να ζυμωθεί καλύτερα. Σκεπάζετε τη ζύμη και αφήνετε να ξεκουραστεί περίπου 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Λιώνετε το τυρί μ ένα πιρούνι και προσθέτετε το κρόκο αβγού τη βανίλια ,το μέλι, το ξύσμα λεμονιού τη μισή κανέλα ,το βούτυρο και τα χτυπάτε όλα μαζί. Προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.

Ανοίγετε τη ζύμη σε χονδρό φύλλο και κόβετε στρογγυλούς δίσκους με ένα φλιτζάνι. Βάζετε τη γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνοντας τις άκρες της ζύμης τις πιέζετε κάνοντας 8 γωνίες (τσιμπήματα).

Αλείφετε την επιφάνεια με αυγό και ραντίζετε με την υπόλοιπη κανέλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε ένα ένα τα λυχναράκια Τα ψήνετε για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.