Στην απομάκρυνση σχεδόν 300 ανθρώπων από τα σπίτια τους έπειτα από μια σημαντική πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο προχώρησαν το πρωί οι βελγικές αρχές.

Δεν υπήρξαν θύματα, διευκρίνισε η Infrabel, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Ωστόσο πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν επειδή αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν, διευκρίνισε η Infrabel. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να αφήσουν τα βαγόνια να καούν με ελεγχόμενο τρόπο, επειδή το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει έκλυση τοξικών ατμών. Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.
newsbeast.gr