Με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία και οι γιατροί των Χανίων – του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα – συμμετέχουν στην πανελλαδική πανιατρική απεργία της Πέμπτης 20/1.

Όπως επεσήμαναν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ.Μανώλης Αλιφιεράκης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ κ. Αντώνης Κρασουδάκης το πολυνομοσχέδιο αποσκοπεί μόνο στον περιορισμό των εξόδων και στην ικανοποίηση της \”τρόικα\” αδιαφορώντας για τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον τομέα της υγείας.

Στο μεταξύ την Πέμπτη λήγει και το πρόγραμμα εφημεριών που είχαν υποβάλλει οι γιατροί του Νοσοκομείου , βάση του Νόμου, και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των κλινικών του ιδρύματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κρασουδάκης \”…η νευροχειρουργική κλινική απο το Σάββατο και μετά δεν θα έχει εφημερεύοντες γιατρούς, όπως επίσης η ορθοπεδική, η Β\’χειρουργική, μια παθολογική κ.α….Εμείς έχουμε ζητήσει εγγράφως απο τον διοικητή του Νοσοκομείου να εκκενώσει το νοσοκομείο μέχρι την Παρασκευή έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν ασθενείς στα τμήματα στα οποία δεν υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί…\”

Όμως χθες το πρωί με επείγον έγγραφό του προς τις κλινικές , ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης ζήτησε την κανονική υποβολή νέου προγράμματος εφημεριών καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για την πληρωμή τους.

\” Το πρωί έστειλε έγγραφο ο διοικητής προς όλες τις κλινικές ότι έχει ρυθμιστεί το θέμα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την μισθοδοσία των γιατρών\” δήλωσε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής και των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος κ.Γιώργος Αρχοντάκης , διευκρίνίζοντας: \”Νομίζω ότι όλες οι κλινικές θα καταθέσουν πρόγραμμα εφημεριών για μέχρι το τέλος του μήνα. Τα χρήματα, όπως μου είπε ο διοικητής, έχουν εξασφαλιστεί απο την Περιφέρεια….\”

Στο μεταξύ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Πέμπτη 20/1 και το Νοσοκομείο Χανίων καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ μαζί με τους ιδιώτες γιατρούς των Χανίων συμμετέχουν στην πανελλαδική πανιατρική 24ωρη απεργία με μοναδικό αίτημα την απόρυρση του πολυνομοσχεδίου για την υγεία προκειμένου να τεθεί σε δημόσιο διάλογο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Μανώλης Αλιφιεράκης \”…οι ρυθμίσεις οι οποίες περιγράφονται στο νομοσχέδιο έχουν μοναδικό σκοπό να μειώσουν την δημόσια δαπάνη για την υγεία. Με αποτέλεσμα και τα νοικοκυριά και οι απλοί άνθρωποι να επιβαρυνθούν απο το κόστος των εξετάσεων και της θεραπείας. Παράλληλα εξοντώνει τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, ενώ θέτει στο περιθώριο τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί για να γίνει διαβούλευση διότι δεν ρωτηθήκαμε καθόλου για το θέμα αυτό…\”

Όπως τόνισαν οι γιατροί εάν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη τότε μετά την αυριανή 24ωρη απεργία θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook