Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Λαουτάρο Φορμίκα από μια βουτά στη θάλασσα, το Contra.gr σταχυολόγησε και σας παρουσιάζει τους σημαντικότερους περίεργους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.

Για παράδειγμα, ο τραυματισμός του Κερκ Μπρόουντφουτ από ένα… αυγό και έναν φούρνο μικροκυμάτων κατατάσσεται στη μακρά λίστα των πιο παράξενων τραυματισμών. Ο Σκοτσέζος αμυντικός αποτελεί το τελευταίο κρούσμα… γκαντεμιάς (μαζί με τον… δικό μας Νίκο Λυμπερόπουλο που τραυματίστηκε από κούκλα προπόνησης) που κατά καιρούς πλήττει τους ποδοσφαιριστές ανά την υφήλιο και που τους στερεί ακόμα και συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα ή ακόμα χειρότερα την ίδια τους τη ζωή. Διαβάστε αναλυτικά…
Ατυχίας ανάγνωσμα

Η αναδρομή μας αρχίζει από τα… soft περιστατικά. Ετσι, για παράδειγμα, στο ντέρμπι της Αρσεναλ με την Τσέλσι τον Μάιο του 2000, ο Τιερί Ανρί… επιχείρησε να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε, ωστόσο βρήκε εμπόδιο στο σημαιάκι του κόρνερ, το οποίο και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Ανάλογο περιστατικό είχε και ο Ιταλός Μάρκο Ταρντέλι, στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία. Οσο για τον Λιρόι Λίτα, έμεινε ένα μήνα εκτός δράσης λόγω τραβήγματος που υπέστη μετά από… τέντωμα στο κρεβάτι του. Εξαιρετικά άτυχος και ο Κέισι Κέλερ, ο οποίος εσπασε το μπροστινό του δόντι προσπαθώντας να τραβήξει μπαστούνια του γκολφ από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ο Σκοτσέζος επιθετικός Κέβιν Κάιλ υπέστη εγκαύματα στους… όρχεις από καυτό νερό που έριξε το μωρό του, όταν το τάιζε.

Παραμένοντας στην Αρσεναλ αλλα λίγο παλαιότερα, ο Πέρι Γκροβς όρμηξε άτσαλα από τον πάγκο ύστερα από γκολ των \”κανονιέρηδων\” και χτύπησε στο σκέπαστρο, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της ομάδας. Ο Μίλαν Ράπαϊτς από την πλευρά του, έχασε αγώνα πρωταθλήματος της Χάιντουκ Σπλιτ, λόγω προβλήματος οράσεως. Ο λόγος; Είχε… καταφέρει να αγγίξει με το διαβατήριό του το μάτι του στο αεροδρόμιο! Αιμάτωμα στο μάτι από αγνώστου προελεύσεως… δάχτυλο προκλήθηκε και στον Ματέο Πάρο της Τζένοα, κατά τους πανηγυρισμούς σε γκολ στον αγώνα με την Πάρμα πριν δύο χρόνια. όταν Ο Λιονέλ Λετιζί, από την πλευρά του, υπέστη εξάρθρωση ώμου στην προσπάθειά του να πιάσει ένα γράμμα από σκραμπλ!

Εναν απρόσμενο τραυματισμό στην πλάτη υπέστη ο Μίχαελ Ρένσινγκ το 2008, πριν από το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με την Αμπερντίν για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στην πρσοπάθειά του να δέσει ένα… κορδόνι. Επικίνδυνη αποδείχθηκε μία φιλανθρωπική εκδήλωση για τον Τζον Τέρι, ο οποίος έκανε βόλτες με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και σε ένα τρακάρισμα, τραντάχτηκε έντονα και τραυματίστηκε στην πλάτη. Παρόμοια εμπειρία και για τον Τόρστεν Φρινγκς, ο οποίος σε αγώνα επίδειξης μπάσκετ, δέχθηκε την μπάλα στο πρόσωπο, έσπασε τη μύτη του κι έτσι έχασε αρκετά ματς προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.
Οι πιο απίθανοι τραυματισμοί

Το 1975, ο τότε τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αλεξ Στέπνεϊ υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό λόγω των δυνατών… φωνών προς τους συμπαίκτες του. Ενα από τα συνήθη γλιστρήματα στο μπάνιο λόγω σαπουνιού ήταν η αιτία τραυματισμού στους προσαγωγούς του Λι Χόντζις της Μπαρνέτ.

Ο Στιβ Μόροου υπέστη κάταγμα στον αυχένα ύστερα από πτώση από τους… ώμους του Τόνι Ανταμς, πανηγυρίζοντας τη νίκη στον τελικό του Λιγκ Καπ του 1993. Την ίδια χρονιά, ο τερματοφύλακας Ντέιβ Μπίζαντ, έχοντας γεμάτα τα χέρια του με πράγματα, προσπάθησε με το πόδι να γλιτώσει από πτώση ένα βάζο με σαλάτα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τραυματιστεί κλοτσώντας το. Ενα after shave επίσης σε… ελεύθερη πτώση ήταν η αιτία της απουσίας τον Σαντιάγκο Κανιθάρες από το Μουντιάλ του 2002. Το μπουκαλάκι έπεσε στο πάτωμα, έσπασε και τα κομμάτια έκοψαν τους τένοντες του ποδιού του διεθνή Ισπανού.

Ο παλιός τερματοφύλακας της Εβερτον Ρίτσαρντ Ράιτ, ενώ έκανε ζέσταμα για τον αγώνα κυπέλλου με την Τσέλσι, πάτησε πάνω σε μία ξύλινη πινακίδα και γύρισε τον αστράγαλό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πινακίδα απαγόρευε το… ζέσταμα σε εκείνη την περιοχή! Μία άλλη πινακίδα, διαφημιστική αυτήν τη φορά, ήταν υπαίτια του τραυματισμού τον Σον Γκόουτερ. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, πάνω στον ενθουσιασμό του για το γκολ του συμπαίκτη του, Νικολά Ανελκά, κλότσησε την… ύπουλη πινακίδα, η οποία τον… εκδικήθηκε προκαλώντας την αντικατάστασή του.

Ένας από τους πλέον αξέχαστους τραυματισμούς, ήταν αυτός του Ντέιβιντ Μπέκαμ πάνω από το αριστερό μάτι, που προκλήθηκε από ένα… ιπτάμενο παπούτσι. Ο υπεύθυνος δεν ήταν άλλος από τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε εκνευριστεί από τον παίκτη του μετά την ήττα των \”κόκκινων διαβόλων\” στο \”Ολντ Τράφορντ\” από την Αρσεναλ με 2-0 για το κύπελλο.

Το περιστατικό, όμως, που βρίσκεται στην κορυφή όλων είναι αυτό που συνέβη στον Βραζιλιάνο Ραμάλιο. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής μπέρδεψε τους… τρόπους εισαγωγής του φαρμάκου που του είχε συσταθεί και έτσι κατάπιε το… υπόθετο που έπρεπε να λάβει για μία οδοντική λοίμωξη. Αποτέλεσμα; Τρεις ημέρες στο κρεβάτι με σοβαρές στομαχικές διαταραχές!
Ποδοσφαιριστές vs ζώα

Το 1970 ο τερματοφύλακας της Μπρέντφορντ Τσικ Μπρόντι διέκοψε απότομα την καριέρα του όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση ενός αγώνα ύστερα από σύγκρουση με ένα… σκυλί που είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο! Την ίδια δεκαετία, ο Νορβηγός διεθνής Σβάιν Γκροντάλεν έχασε τη θέση του στην αποστολή της χώρας του λόγω τραυματισμού που προήλθε από σύγκρουσή του με μία… άλκη κατά τη διάρκεια τζόγκινγκ.

Τα… ούρα του σκυλιού τον Ντάρεν Μπάρναρντ στάθηκαν αιτία ο παίκτης της Μπάρνσλεϊ να γλιστρήσει στην κουζίνα του και να υποστεί ρήξη χιαστών που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για πέντε μήνες! Ενα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα υποτέλειας της ανθρώπινης φύσης στα ένστικτα των ζώων ήταν το παράδειγμα τον Τζούλιο Αρκα. Το 2004, ο τότε αμυντικός της Σάντερλαντ δέχθηκε τσίμπιμα μέδουσας στο στήθος, λόγω αλλεργίας εισήχθη στο νοσοκομείο και έχασε αρκετές προπονήσεις του αγγλικού συλλόγου.
Τα μηχανήματα του διαβόλου

Το τηλεχειριστήριο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στις καθημερινές μας συνήθειες. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να μετατραπεί και σε… φονικό όπλο για μερικούς ποδοσφαιριστές. Ο Κάρλο Κουντιτσίνι, για παράδειγμα, προσπαθώντας να φτάσει το πεσμένο στο πάτωμα κοντρόλ του, τραυμάτισε το γόνατό του. Το ίδιο έπαθε και το 1998 ο τότε επιθετικός της Γουλβς, Ρόμπι Κιν. Ενα άλλο… επικίνδυνο μηχάνημα, το χειριστήριο του Playstation, κατέστρεψε από την πολύ χρήση τον τένοντα του χεριού του Αλεσάντρο Νέστα, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

\”Θύμα\” του τηλεκοντρόλ και ο Ντέιβιντ Σίμαν, ο οποίος έσπασε μάλιστα και κόκκαλο. Βέβαια, ο Σίμαν έχει προϊστορία σε ανάλογους τραυματισμούς, αφού (σε περίοδο αποθεραπείας εξαιτίας άλλου τραυματισμού), έβγαλε τον ώμο του κατά τη διάρκεια ψαρέματος, προσπαθώντας να τραβήξει έξω από τη λίμνη ένα ψάρι βάρους 11 κιλών. Το 1976, μία δραστηριότητα το ίδιο απειλητική για τη σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου, το… κούρεμα του γκαζόν, στοίχησε το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του πρώην παίκτη της Αρσεναλ, Τσάρλι Τζορτζ.

Ολοι κατά καιρούς έχουμε χρησιμοποιήσει προϊόντα DIY, ελληνιστί \”Κάντο μόνος σου\”. Το ίδιο και ο Νταράιους Βασέλ, ο οποίος το 2003 δοκίμασε το ηλεκτρικό τρυπάνι του για έναν λόγο διαφορετικό απ\’ αυτόν που προορίζεται, για να διώξει μια κηλίδα αίματος που εντόπισε κάτω από το νύχι του. Τρύπησε περισσότερο από το κανονικό, όμως, έκοψε το μισό νύχι, υπέστη μόλυνση και φυσικά έχασε αρκετά παιχνίδια της Αστον Βίλα.

Ο Αλαν Ράιτ, το παλιό μπακ της Αστον Βίλα, χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη για το γόνατό του, λόγω του νέου του… αυτοκινήτου. Η Φεράρι που αγόρασε δεν ήταν στα μέτρα του και στην προσπάθειά να πατήσει γκάζι, έπαθε ζημιά στο πόδι του. Τελικώς, άλλαξε αμάξι και το Ρόβερ που αγόρασε του έλυσε το πρόβλημα. Ο Αγγλος επιθετικός Στίβεν Τόμπσον, όταν αγωνιζόταν στην Κάρντιφ, υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς πέφτοντας από ταχύπλοο σκάφος στις διακοπές του.
Τα μοιραία περιστατικά

Τον Δεκέμβριο του 2004, στο παιχνίδι της Σερβέτ με τη Σαφχάουζεν για την πρώτη κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος, ο Πάουλο Ντιόγκο σημείωσε γκολ για την ομάδα του και έτρεξε να το πανηγυρίσει στα κιγκλιδώματα που βρίσκονταν μπροστά στις εξέδρες. Παρ’ όλα αυτά, η βέρα του πιάστηκε στα σύρματα και κατεβαίνοντας του κόπηκε το πάνω μέρος του δαχτύλου του. Ο μέσος της Σερβέτ, μάλιστα, άργησε να το συνειδητοποιήσει, ενώ ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα (!) για έντονο πανηγυρισμό.

Το 1995, ο διεθνής Ινδονήσιος Μίσταρ έχασε τη ζωή του σε ηλικία 25 ετών, όταν ένα κοπάδι γουρουνιών εισέβαλε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του, πριν από έναν αγώνα κυπέλλου.

contra.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook