Με τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών να είναι στραμμένα στον Βροντάδο πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου που αποτέλεσε ιδιαίτερο πόλο έλξης για τουρίστες κυρίως από τη γειτονική Τουρκία.

Τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμου κάλυψαν το φαντασμαγορικό έθιμο που για πρώτη φορά μεταδόθηκε live μέσω webcam από το Αίπος.

Το έθιμο διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πλην μίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα σε Άγιο Μάρκο και Παναγία Ερυθιανή με αποτέλεσμα οι ρίψεις ρουκετών να σταματήσουν για περίπου 20 λεπτά.

Κλειδί πάντως για την ασφάλεια της διεξαγωγής του εθίμου αποτέλεσε ο μειωμένος αριθμός ρουκετών αφού φέτος υπολογίστηκε ότι και από τις δύο ενορίες έπεσαν περί τις 100.000 ρουκέτες όταν πέρυσι ήταν 180.000. Εκτός αυτού η ενδοσυνεννόηση των αντίπαλων συνεργείων αλλά και η παρουσία των εθελοντών πυροσβεστών αποτέλεσαν σημαντική βοήθεια για τους διοργανωτές.

Επιπλέον η πρωτοβουλία της Δ.Ε. Ομηρούπολης να χρησιμοποιήσεις τη δημοτική συγκοινωνία αλλά και τα οχήματα του ΝΟΧ και της ΠΕΚΕΒ για να μεταφέρει κόσμο από την πόλη της Χίου στα σημεία θέασης, βοήθησε στο έπακρο ώστε να αποφευχθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα όπως τις προηγούμενες χρονιές.

politischios.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook