Σε Κίνα, ΗΠΑ, Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, Γερμανία και πιθανόν Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες πενήντα ημέρες.

Το διάστημα, που θα λείπει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες προκλήσεις υλοποίησης των μέτρων που έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικα.

Έως τον Ιούνιο τίθεται επί τάπητος το ζήτημα της απόλυσης 2.500 χιλιάδων υπαλλήλων αλλά και η πραγματοποίηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, καθώς και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας και των υπολοίπων τραπεζών. Την ίδια ώρα, μαίνονται οι αντιπαραθέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, για τη \”μαύρη τρύπα\” των οικονομικών του κόμματος.

Το κενό που εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει η απουσία του πρωθυπουργού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στενοί του συνεργάτες που θα παραμείνουν στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η \”Real News\”, πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος χειρίζεται τις σχέσεις και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και για τον οποίο ακούγονται πολύ θετικά σχόλια, αφού κατορθώνει και φέρνει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Επίσης, ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Μπούρας -ιδιαίτερα ευγενής και προσεκτικός- και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν αυτή αποφασιστεί, θα πραγματοποιηθεί κοντά στην Κυριακή του Θωμά, καθώς στις 14 Μαΐου ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη σε Πεκίνο και Σαγκάη, ενώ δεκαήμερο ταξίδι σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και πιθανόν Βουλγαρία έχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook