Χάρη στην αυτοθυσία ενός γείτονα σώθηκε την τελευταία στιγμή μια 30χρονη κοπέλα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι της στον Αμπελόκαμπο της Ηλείας.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 7 το πρωί όταν πιθανότατα από καντήλι ξέσπασε πυρκαγιά στην μονοκατοικία της οικογένειας. Εκείνη την ώρα η νεαρή γυναίκα ήταν μόνη στο σπίτι και ένας γείτονας που αντιλήφθηκε τι συνέβη έτρεξε να βοηθήσει. Έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα για να την βγάλει και κυριολεκτικά να την σώσει την τελευταία στιγμή.

Άμεσα κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας όπου έφτασε με τρία οχήματα και ξεκίνησε το έργο της κατάσβεσης. Όμως η φωτιά είχε λάβει διαστάσεις και κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι.

Η κοπέλα σοκαρισμένη από τα όσα συνέβαιναν μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός αναστάτωσε το χωριό, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι εκείνη την ώρα ήταν στις αυλές τους ετοιμάζοντας το σούβλισμα του αρνιού. Έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει και δεν πίστευαν πως μια τέτοια ημέρα χαράς και γιορτής συνέβη κάτι τόσο δυσάρεστο.

newpost.gr/ilialive.gr