Την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα του τουρισμό, αλλά και της αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων της χώρας, λόγω σημαντικών περικοπών σε πιστώσεις, θα θέσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, την Τρίτη 12 Απριλίου και ώρα 18.00.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Αυγενάκη αναμένεται να τοποθετηθεί ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδης.

Ο Βουλευτής θα κάνει λόγο για την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ θα τονίσει την ανάγκη όπως επέμβει άμεσα το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μειωμένη χρηματοδότηση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Μεταξύ άλλων θα τονίζει ότι την ώρα που είναι αναγκαία η ενίσχυση του βασικού πυλώνα του τουρισμού για την οικονομία της χώρας και οι επενδύσεις σε όλα πεδία που αναπτύσσονται τουριστικές δραστηριότητες, αφήνουμε τις Τουριστικές Σχολές να «μαραζώνουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook