Πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς τίμησε σήμερα το πανηγύρι του Αη-Γιώργη του Καλαμιάρη στο χωριό Πλώρα του Δήμου Γόρτυνας.

Στο γραφικό ξωκλήσι του Αη –Γιώργη σε έναν τόπο που η φύση χάρισε απλόχερα ομορφιά και ηρεμία εκατοντάδες πιστοί με ευσέβεια και κατάνυξη τίμησαν τη μνήμη του Αγίου και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Στα πλαίσια της παράδοσης που έχει υιοθετήσει εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στήθηκαν από νωρίς τα καζάνια.

Βραστό κρέας, πιλάφι και ντόπιο κρασί μοιράστηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τους φιλοξενούμενους τους που κατά γενική ομολογία έφυγαν ευχαριστημένοι και με την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά θα φέρουν και τους φίλους τους.

Το γραφικό ξωκλήσι έχει ανακαινιστεί και έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος με πρωτοβουλία της ενορίας, τις δωρεές και την προσωπική εργασία των συγχωριανών.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook