Αν αναζητώντας έναν πίνακα ζωγραφικής στο eBay βρείτε το όνομα «Metro Meteor» να ξέρετε πως αντικρίζετε μία… σπάνια δημιουργία.

Γιατί δεν πρόκειται για το ψευδώνυμο ενός καλλιτέχνη, αλλά για κάτι που ζωγράφισε ένα άλογο!

Ο Metro Meteor είναι ένα άλογο κούρσας 10 ετών που «συνταξιοδοτήθηκε» πριν από μερικά χρόνια εξαιτίας προβλημάτων στα γόνατα.

\"\"

Ένας καλλιτέχνης στο Μέριλαντ, ο Ρον Κραγιέφσκι, το αγόρασε. Και αντί να μάθει εκείνος ιππασία, αποφάσισε να διδάξει στο άλογο να ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο με το στόμα του.

\"\"

Η έμπνευσή του – που προήλθε από ντοκιμαντέρ στο οποίο ελέφαντες… δημιουργούσαν τέχνη με αντίστοιχο τρόπο – του έχει αποφέρει τους τελευταίους τέσσερις μήνες περίπου 20.000 δολάρια από τις πωλήσεις των έργων.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν πρόκειται να ξοδευτούν ώρες συζητήσεων ανάμεσα σε κριτικούς τέχνης που προσπαθούν να ανακαλύψουν το κρυφό νόημα των έργων του. Πρόκειται απλά για έναν πίνακα που μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο σας και να λέτε στους φίλους σας ότι τον ζωγράφισε ένα άλογο», παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του στην επίσημη ιστοσελίδα του τετράποδου «καλλιτέχνη», ο οποίος συνδράμει τους «συναδέλφους» του, καθώς τα μισά χρήματα από τις πωλήσεις των έργων του διατίθενται ώστε κι άλλα «συνταξιοδοτημένα» άλογα να βρουν ένα νέο σπίτι.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook