Κάθειρξη 5,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Δημήτρη Βρακατσέλη για τον θάνατο του πρώην Διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, στις 9 Φεβρουαρίου 2007, στου Ζωγράφου, έξω από το πατρικό διαμέρισμα της συζύγου του, που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα.

Το Δευτεροβάθμιο κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 65χρονο Δημήτρη Βρακατσέλη για θανατηφόρα σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή κατά 6 μήνες μικρότερη από αυτήν που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με το βούλευμα η σύζυγος του δράστη διατηρούσε επί ένα χρόνο εξωσυζυγική σχέση με τον προϊστάμενο της, διοικητή του ΙΚΑ. Ο κατηγορούμενος, με την βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ έμαθε για το ραντεβού της συζύγου του με τον εραστή της στο σπίτι των γονιών της που απουσίαζαν, το επίμαχο απόγευμα και πήγε εκεί. Όταν ο διοικητής του ΙΚΑ βγήκε από το διαμέρισμα, ο 65χρονος τον πλησίασε για να του ζητήσει εξηγήσεις αλλά το θύμα αδιαφόρησε και ξεκίνησε να κατέβει τα σκαλιά. Έτσι ο 65χρονος δράστης θυμωμένος τον χτύπησε με γροθιές και με το κινητό που κρατούσε στα χέρια με αποτέλεσμα ο Γιάννης Βαρθολομαίος να καταρρεύσει αιμόφυρτος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook