Η κούκλα “The Aamina Muslim Doll” κυκλοφορεί  στις ΗΠΑ από το 2011 και μέχρι πρόσφατα   δεν αποτελούσε είδηση. Μετά όμως από την  τραγωδία της Βοστώνης , μια  μαμά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στο Σικάγο παρατήρησε ότι η κούκλα για κορίτσια μουσουλμανικής καταγωγής, κάθε άλλο παρά ένα αθώο παιχνίδι είναι.

Η συσκευασία της νέας κούκλας συνοδεύεται από μηνύματα-ευχετήριες κάρτες όπου αναγράφονται μηνύματα όπως \”Θα τινάξει τα μυαλά σας στον αέρα”, “Θα σας αγαπήσει μέχρι θανάτου” και \”Ευχές για εκρηκτικά γενέθλια\”. Μάλιστα για να αρχίσει η κούκλα να μιλάει πρέπει το κοριτσάκι να τραβήξει έναν κρίκο, παρόμοιο με αυτόν που απασφαλίζει τις… χειροβομβίδες!

Και για να γίνει πιο “πειστικό” το μήνυμα, στη συσκευασία αναγράφεται:\”τράβηξέ το αν τολμάς…”, που υπονοεί ότι η αθώα κούκλα μπορεί να είναι μια βομβιστής-αυτοκτονίας!

Σύμφωνα με την Daily Mail, εμπνευστής και δημιουργός αυτής της κούκλας είναι μια Μουσουλμάνα επιχειρηματίας και μαμά ,η οποία έψαχνε μάταια στις ΗΠΑ να βρει μια κούκλα για την δυόμιση ετών κόρη της,  στα πρότυπα των κανόνων του Ισλάμ. Τελικά αποφάσισε να φτιάξει μία μόνη της. Η κούκλα είχε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, μέχρι που η Φαρζάνα Ραχμάν αποφάσισε να συνεργαστεί με τους ειδικούς στις ευχετήριες κάρτες Αμερικανούς της NobleWorks που απεδείχθησαν να διαθέτουν μακάβριο χιούμορ.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook