Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζο Ντάρτζερ δεν... βαριέται. Με τρεις συζύγους και 24 παιδιά, κάτω από την ίδια στέγη στη Γιούτα, δεν βρίσκει χρόνο για να πλήξει.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της πολυγαμίας, που τα τελευταία δύο χρόνια δίνει τη... μάχη του για να νομιμοποιηθεί.

Οι Ντάρτζερ δεν είναι μία απλή οικογένεια. Πρόκειται για μία καλοκουρδισμένη μηχανή που παράγει δολάρια. Έως τώρα έχουν μετάσχει σε δύο ριάλιτι, έβγαλαν ένα βιβλίο, διαθέτουν κατάστημα που πουλάει χειροποίητα προϊόντα και βέβαια γράφουν για κάθε τους κίνηση στην ιστοσελίδα τους.

Για παράδειγμα, ο Τζο Ντάρτζερ πρόσφατα αποκάλυψε στο blog του τον τελευταίο του πονοκέφαλο. Ένας εκ των γιων του, ο 21χρονος Κάλεμπ, είναι αποφασισμένος να περάσει τη ζωή του με μία και μόνο σύζυγο!

Γεγονός που ο πατέρας δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί, καθώς πρόκειται για Μορμόνο που κατάγεται από οικογένεια η οποία στηρίζει και εφαρμόζει την πολυγαμία εδώ και πέντε ολόκληρες γενιές!

Βέβαια πρόκειται για μη έννομη πρακτική, ενώ τον έχει αποβάλει και η εκκλησία των Μορμόνων. Αλλά αυτός συνεχίζει τη μάχη του, με τηλεοπτικές εμφανίσεις, στις οποίες εξηγεί τα καλά της πολυγαμίας.

Πρόκειται για κάτι που ξεκίνησε ανάμεσα στους Μορμόνους με ένα κίνημα που οργάνωσε ο Τζόσεφ Σμιθ το 1831.

Στην πορεία βέβαια η πολυγαμία κηρύχθηκε παράνομη, αλλά αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως περισσότερα από 30.000 άτομα την εφαρμόζουν στη Γιούτα, το Αϊντάχο, την Μοντάνα και την Αριζόνα.

Για τους Ντάρτζερ πρόκειται σαφώς για κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ο Τζο άρχισε να βγαίνει ταυτόχρονα με την Βίκι και την ξαδέρφη της την Αλίνα, τις οποίες παντρεύτηκε την ίδια ημέρα πριν από 22 χρόνια.

Η δίδυμη αδερφή της Βίκι, Βάλερι, ζούσε κάτι ανάλογο ούσα μία από τις έξι συζύγους ενός άλλου άνδρα. Όταν εκείνος ο γάμος διαλύθηκε, παντρεύτηκε και εκείνη τον Τζο, πριν από 12 χρόνια.

Μάλιστα, όπως λένε, καμία από τις τρεις τους δεν θα άλλαζε την κατάσταση προκειμένου να έχει την αποκλειστικότητα του συζύγου της.

Επιπλέον, έχει γίνει συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων, προκειμένου να επιτρέπονται οι εκδηλώσεις τρυφερότητας του Τζο προς κάποια από τις τρεις γυναίκες, χωρίς να ενοχλούνται οι άλλες δύο.


iefimerida.gr