Από την μία η Ιπποκράτους διαμηνύει ότι θέλει να κλείσει το θέμα και να πέσουν οι τόνοι, αντιλαμβανόμενη την τεράστια ζημιά που της έχει προκαλέσει η ανακίνηση του ζητήματος με την μαύρη τρύπα στα οικονομικά της και από την άλλη συνεχίζεται η διασπορά στοιχείων που ρίχνουν λάδι στην φωτιά δείχνοντας σπατάλες και έξοδα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Μέσα σ\’ αυτό το κλίμα ακόμή και στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν για το κατά πόσο τελικώς η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί να υποβαθμίσει το ζήτημα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι διαφωνούν απολύτως με την συντήρηση του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newpost.gr όσοι βουλευτές πήγαν στις περιφέρειές τους για τις ημέρες του Πάσχα δεινοπάθησαν από οργισμένους ψηφοφόρους του κόμματος που ζητούσαν να κλείσει το θέμα επειδή τορπιλίζει την ενότητα του κόμματος. Οι πιο αυστηροί προέβλεπαν διάλυση του ΠΑΣΟΚ κι επιπλέον καταλόγιζαν στην σημερινή ηγεσία την ευθύνη διότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα προκάλεσε απίστευτη φθορά στην ήδη ταλαιπωρημένη και καταπονημένη παράταξη.

Το ίδιο άσχημα πέρασαν και όσοι σήκωσαν τα τηλέφωνα καθώς αντί για ευχές άκουσαν απλά μέλη του κόμματος να τους τα …ψέλνουν γιατί \”οδηγείτε το κόμμα σε διάσπαση\”. Οι πλέον απαισιόδοξοι εκτιμούσαν ότι \”το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές δεν θα μπει καν στη Βουλή\”.

Πάντως με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση είναι σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ηγεσίας του κόμματος να καθορίσει τις εξελίξεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να σβήσει την φωτιά προτού αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και φυσικά προτού αναχωρήσει για το εξωτερικό (ΗΠΑ, Γερμανία) όπου θα παραμείνει συνολικά περισσότερες από δέκα ημέρες…

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook