Το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη σε εντατικούς ελέγχους, πέραν εκείνων που διενήργησαν άλλες υπηρεσίες της Πολιτείας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας κατά τις εορταστικές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Οι έλεγχοι αυτοί απέδωσαν, καθώς 408 διοικητικά πρόστιμα συνολικής ύψους €231.800 επεβλήθησαν από την Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι έλεγχοι ήταν επικεντρωμένοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και λαϊκές αγορές προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλανητικές ή ελλιπείς ενδείξεις αλλά και να αντιμετωπισθούν παράνομες εμπορικές πρακτικές όπως «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων προϊόντων που βλάπτουν σοβαρά την υγιή επιχειρηματικότητα και την εγχώρια παραγωγή.

Ειδικότερα σε κρεοπωλεία, οι κυρώσεις για αναληθείς ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του κρέατος ή ελλιπή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καθώς και για μετρολογικές παραβάσεις, ανήλθαν στο ποσό των €112.500.

Για αντίστοιχες παραβάσεις επεβλήθησαν πρόστιμα ύφους:

€30.500 (σε σούπερ μάρκετ),

€15.500 (σε ιχθυοπωλεία ),

€7.500 (σε οπωροπωλεία) και

€1.000 (σε αρτοποιεία).

Εντοπίστηκε ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα στις λαϊκές αγορές όπου επιβλήθηκαν 189 πρόστιμα συνολικής ύψους €59.800.

Τέλος σε ελέγχους που διεξήχθηκαν στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη επεβλήθη ένα πρόστιμο ύψους €5000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook