Την επόμενη ημέρα του Πάσχα, εορτάστηκε ο πολιούχος της πόλης των Μοιρών Άγιος Γεώργιος, ο αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος ο οποίος είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο. 

Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου εάν όμως η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς.

Στην έδρα του Δήμου Φαιστού, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, ενώ η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου, παρουσία και της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. 

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν, αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι εταιριών του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι συνόδεψαν την εικόνα του Αγίου κατά την περιφορά της στους κεντρικούς δρόμους των Μοιρών. 

Να σημειωθεί ότι η περιφορά της εικόνας, έγινε με την παραδοσιακή συνοδεία Γιωργαλήδικων αλόγων προς τιμήν του Αγίου, ενώ την Κυριακή 12 Μαΐου ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου, καθώς και το Σύλλογο Προστασίας Γιωργαλίδικου Αλόγου «Οι Μεσαρίτες» συνδιοργανώνουν τους 12ους Ιππικούς Αγώνες, που κάθε χρόνο διεξάγονται προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες αναμένεται ν’ αρχίσουν στις 12.00 το μεσημέρι, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πετροκεφαλίου. 

Με την αφορμή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, η κ. Πετρακογιώργη ευχήθηκε στους Δημότες του Δήμου Φαιστού, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και αισιοδοξία.