Η Alfa Romeo θέλει να μιλάει στην καρδιά των οπαδών της οδήγησης, για αυτό και σχεδιάζει το νέο πρωτότυπο Stradale, για το οποίο δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες.

Ύστερα από την επιτυχία του 8C Competizione, το οποίο παρουσιάστηκε το 2007, ως κλειστό και ως roadster το 2008, έρχεται τώρα η Alfa Romeo να δημιουργήσει ένα νέο πρωτότυπο, εξίσου ανταγωνιστικό.

Τότε λοιπόν, στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena της Ιταλίας, είχε κατασκευαστεί η πλατφόρμα και ο κινητήρας, αλλά και είχε συναρμολογηθεί σε τελικό στάδιο το 8C Competizione.

Τώρα στο συγκεκριμένο project, ο Argentieri Aurelio έχει αναλάβει να σχεδιάσει το διάδοχό του 8C, γεγονός το οποίο, όπως εξομολογείται ο ίδιος, έχει ειδικό βάρος.

Η επιθυμία του είναι να σχεδιαστεί το πρωτότυπο, το οποίο θα ονομαστεί Stradale, ώστε να είναι ένα υπεραυτοκίνητο, αντάξιο της εταιρείας και της παράδοσης μεν, αλλά ταυτόχρονα όχι ιδιαίτερα φουτουριστικό (πράγμα που, οι πρώτες φωτογραφίες μάλλον διαψεύδουν).

\"\"

Τα φωτιστικά σώματα μπροστά, είναι μικρά και επιμήκη, με επιθετικά καμπυλόγραμμα τελειώματα κι άγριο κατασκοπευτικό «βλέμμα».

Πίσω προβάλει η διπλή εξάτμιση, συμμετρικά προς τα στρογγυλά φώτα, ενώ το χυτό μεγάλο παρμπρίζ «σβήνει» απαλά.

Τέλος, αυτό που επισημάνθηκε είναι, ότι αντίθετα με την 8C Competizione, που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και την κίνηση στους πίσω τροχούς, η Stradale θα είναι κεντρομήχανη, κάτι άλλωστε το οποίο συνηθίζεται στις σπορ υπερκατασκευές.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook