Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την απόπειρα ξυλοδαρμού του τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο διευθυντής του νομικού τμήματος του Δήμου Αθηναίων, Γ. Γεωργαράκος, προσήλθε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση.

Ο κ. Καμίνης ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για τις άδικες και αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης, έργω εξύβρισης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Επίσης, αναφέρει ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής- Μηνύσεις σε Καμίνη και υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών επιζητεί με κάθε μέσο τη δημοσιότητα και το χρίσμα της συγκυβέρνησης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι Σαμαράς και Δένδιας όμως, που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τα αίσχη της πλατείας Συντάγματος, να πάψουν να κρύβονται πίσω από τον Καμίνη.

Η Χρυσή Αυγή θα μηνύσει άμεσα κάθε υπεύθυνο για όσες παρανομίες και αθλιότητες διεπράχθησαν την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και κατελύθη το άρθρο 11 του Συντάγματος. Πρωτίστως στρεφόμαστε κατά της ηγεσίας του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ που χτύπησε με χημικά μία ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ. Το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής και οι διανομές τροφίμων μόνο σε Έλληνες συνεχίζονται εντατικά σε ολόκληρη τη χώρα.Το χρονικό της απόπειρας επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν με παρέμβαση της αστυνομίας ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες" την οποία είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά την ακύρωση του συσσιτίου και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης, προχωρώντας από εκεί στη διανομή τροφίμων.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο κ. Καμίνης.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 μέλη της παράταξης αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ. Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά τη γροθιά δέχθηκε μία νεαρή μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά της το λίγων μηνών κοριτσάκι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή της επίθεσης με το ένα χέρι κατά του δημάρχου, στο άλλο ο κ. Γερμενής κρατούσε πιστόλι και αυτό αντιλήφθηκαν οι δύο φρουροί.


με πληροφορίες από news247.gr