Ο 41χρονος Έλληνας μετανάστης είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 15 Ιουνίου 2005, στο κλειδαράδικο που διατηρούσε στο κέντρο του Μονάχο.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ήταν ο μοναδικός, στον οποίο επετράπη να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος για να τελέσει τρισάγιο.

\”Τον βρήκα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν φριχτό. Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο από τις σφαίρες\”, δήλωσε ο ίδιος για τον Έλληνα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των νεοναζί.

\”Ήταν μια λίμνη αίματος. Μου είπαν, πού πρέπει να πατήσω για να μην χαλάσω ίχνη, γιατί έψαχναν για τους δολοφόνους\”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega.

Και συνέχισε: \”Θυμάμαι με συγκίνηση τα λόγια της μάνας του, πάνω από τον τάφο. Μου είπε \”βεβαίως κλαίμε και θρηνούμε για το χαμό του παιδιού μας, αλλά έπεσε μια πέτρα από την καρδιά μας, γιατί αποδείχθηκε ότι ο γιος μας δεν είχε σχέση με τον υπόκοσμο και ήταν θύμα των νεοναζιστών\”.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου

Η χθεσινή εμφάνιση της Τσέπε υπήρξε η πρώτη φορά που μέλη των οικογενειών των θυμάτων ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της, αφότου τέθηκε υπό κράτηση τον Νοέμβριο του 2011. Η 38χρονη στάθηκε όρθια στην αίθουσα του δικαστηρίου, περιμένοντας να εισέλθουν οι δικαστές, με τα χέρια σταυρωμένα, πριν στρέψει εξεταστικά το βλέμμα σε όλους όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, κοιτάζοντάς τους έναν-έναν.

\”Δεν σχημάτισα την εντύπωση ότι επρόκειτο για κάποια που πέρασε περισσότερο από έναν χρόνο στη φυλακή, διότι έμοιαζε τόσο ψυχρή και προκλητική\”, είπε ο Γκαμζέ Κουμπασίκ, ο πατέρας του οποίου υπήρξε το όγδοο θύμα της συμμορίας των νεοναζί, τον Απρίλιο του 2006.

\”Έμοιαζε να λάμπει μπροστά στις κάμερες και να απολαμβάνει εμφανώς το ό,τι βρίσκεται στο επίκεντρο\”, είπε ο Μεχμέτ Νταϊμαγκελέρ, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο οικογένειες θυμάτων.

Ο Κουμπασίκ πρόσθεσε πως του προκάλεσε κατάπληξη η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης ως την άλλη εβδομάδα. Η αναβολή σημειώθηκε μετά την υποβολή προσφυγών από μέρους των συνηγόρων της Τσέπε και των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη, που αμφισβήτησαν την αμεροληψία των δικαστών.

Η Τσέπε κατηγορείται για συνέργεια σε 10 δολοφονίες, περιλαμβανομένης αυτής μιας γερμανίδας αστυνομικίνας, καθώς και δύο βομβιστικές επιθέσεις και 15 ληστείες. Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί.

Εκτός από τους οκτώ τούρκους μετανάστες, είχε δολοφονηθεί επίσης ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης στη διάρκεια της επταετής δράσης της NSU, που ξεκίνησε το 2000.

Μια πρώην συγκρατούμενη της Τσέπε, δήλωσε στην εφημερίδα Μπιλντ ότι μαζί με τις φωτογραφίες των μελών της οικογένειάς της, η Τσέπε είχε καρφιτσώσει σε έναν πίνακα από φελλό στο κελί της φωτογραφίες των φερόμενων ως συνεργών της, των Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, οι οποίοι φέρεται να πέθαναν το 2011, έπειτα από συμφωνία τους ο ένας να εκτελέσει τον άλλο και κατόπιν να αυτοκτονήσει, καθώς ο κλοιός των διωκτικών αρχών γύρω τους στένευε.

Η πρώην συγκρατούμενη, που αναφέρεται ως Μόνικα Μ., πρόσθεσε πως δεν άκουσε ποτέ την Τσέπε να εκφράζει μεταμέλεια, ενώ σημείωσε πως είναι αποφασισμένη να μην δείξει κανένα σημάδι αδυναμίας στη δίκη, παρότι έκλαιγε συχνά όταν ήταν μόνη της στο κελί της. Σύμφωνα με την Μόνικα, η Τσέπε λαμβάνει μεγάλη ποσότητα επιστολών καθημερινά — περιλαμβανομένων και δεκάδων προτάσεων γάμου.

 news247.gr με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook