Ο 13χρονος Deng Zongcheng είναι ένα γενναίο αγόρι που ζει στο χωριό Lilou στην επαρχία Henan της Κίνας. Ο Deng πάσχει από πολιομυελίτιδα, όμως αποφάσισε ότι δε θα άφηνε την ασθένεια να κυριαρχήσει στη ζωή του.

Παρότι η πολιομυελίτιδα τον «χτύπησε» στα πόδια και δε μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια, ο Deng αποφάσισε ότι η λύση για την περίπτωσή του θα ήταν να… μάθει να περπατά με τα χέρια!

Διαγνώστηκε με τη νόσο λίγο καιρό μετά τη γέννησή του. Οι γονείς του ξόδεψαν όλες τους τις αποταμιεύσεις σε θεραπείες για το γιο τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στην πόλη για να μπορούν να δουλεύουν και να στέλνουν χρήματα για να συνεχίσει τις θεραπείες ο γιος τους.

\"\"

Όταν τα υπόλοιπα παιδιά έπαιζαν έξω, ο Deng αναγκαζόταν να μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι, καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, ενώ έβλεπε τους γονείς του λίγες φορές το χρόνο.

Μέχρι την ηλικία των έξι, παρότι δεν κατάφερε ποτέ να περπατήσει, είχε μάθει να μπουσουλάει και τελικά κατάφερε να περπατά με τα χέρια του!

\"\"\"\"

Η επιμονή και η δύναμη της ψυχής του εντυπωσίασε τους συγχωριανούς του, οι οποίοι κατάφεραν να του βρουν μια θέση σε ένα σχολείο. Πριν από αυτό τον είχαν απορρίψει πολλά σχολεία. Τελικά το δημοτικό σχολείο Heyuan κοντά στο χωριό του τού πρόσφερε υποτροφία για να μπορέσει να μάθει γράμματα.

\"\"

Οι συμμαθητές του τον φροντίζουν και τον βοηθούν να μετακινείται, ενώ τον μεταφέρουν στην πλάτη τους μέχρι την τουαλέτα όταν όποτε χρειάζεται!

\"\"

«Έχω πολλούς φίλους στο σχολείο. Όλοι με προσέχουν. Είμαι πολύ τυχερός. Έχω πολλά χόμπι τώρα και ένα από αυτά είναι να σκαρφαλώνω» λέει ο ίδιος.

\"\"

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει μια ελπίδα για τον Deng να περπατήσει ξανά και τώρα οι φίλοι του προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για το σκοπό αυτό.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook